Lenovo presenteert eerste smartphone met 12GB RAM; samen met Z5s

Lenovo heeft de Z5 Pro GT aangekondigd. Dit is ’s werelds eerste smartphone met een werkgeheugen van 12GB. Ook de andere specificaties liegen er niet om. Daarnaast heeft Lenovo ook de Z5s gepresenteerd.

Lenovo smartphone met 12GB RAM

Fabrikant Lenovo heeft een aantal smartphones aangekondigd, waaronder de Lenovo Z5 Pro GT. Deze smartphone valt op door zijn specificaties. Er is namelijk 12GB aan RAM-geheugen beschikbaar. Hiermee is het het eerste toestel die voorzien is van zoveel werkgeheugen. Daarbij heeft de telefoon een Snapdragon 855 processor en vallen de erg dunne schermranden op.

Lenovo Z5 Pro GT

Er is geen notch, maar wel een uitschuifbare front-camera. Het scherm betreft een Super-AMOLED beeldscherm met een grootte van 6,4 inch en een Full-HD+ resolutie. Voorop is een 16MP + 8MP dual-camera, achterop een 16MP + 24MP dual-camera. De achterkant is vervaardigd uit glas, met een carbon-look. Naast de 12GB RAM-versie, komt er ook een 8GB RAM-versie. De 12GB RAM-versie zal omgerekend (zonder heffingen) 560 euro kosten.

De Lenovo Z5 Pro GT heeft verder een 3350 mAh accu, een vingerafdrukscanner in het scherm en wordt uiteraard geleverd met Android Pie. Over Pie is de ZUI 10 skin van Lenovo te vinden. Aangezien Lenovo niet actief is op de Nederlandse markt, verwachten we deze telefoon niet in Nederland in de verkoop.

Lenovo Z5s

Lenovo Z5s

Dan is er ook nog de Lenovo Z5s, een smartphone met een druppel-notch bovenaan het 6,39 inch scherm. Er is een 16 megapixel front-camera voorop en een triple-camera achterop (16MP + 8MP + 5MP). Ook is er een vingerafdrukscanner, 3300 mAh accu en Snapdragon 710 processor. De smartphone krijgt Android Pie met ZUI 10, 4/6GB RAM en 64/128GB opslagruimte en een slot voor een geheugenkaart. De Lenovo Z5s krijgt een prijs die omgerekend begint bij 180 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel