Lenovo toont opvolger K6: dit zijn de betaalbare Lenovo K8 en K8 Plus

Lenovo kwam met de K5 als eerste toestel naar Nederland. Na de K6-serie is het nu de beurt aan de Lenovo K8 die aangekondigd is. Daarnaast is er ook de Lenovo K8 Plus. Deze laatste smartphone gaat ongeveer omgerekend 150 euro kosten.

Lenovo K8

Lenovo mag dan wel eigenaar zijn van Motorola en nog verschillende Moto-toestellen uitbrengen, soms komt het merk ook met eigen Lenovo-smartphones. Enige tijd geleden maakte Lenovo al bekend dat het afziet van de eigen skin en toestellen met Stock Android gaat leveren. We zien nu de Lenovo K8, zonder extra laag over Android.

Lenovo K8

De Lenovo K8 heeft een 5,2 inch HD-display en een MediaTek Helio P20 octa-core processor. Daarbij heeft de fabrikant het toestel uitgerust met 32GB opslagruimte en 3GB RAM. Je kunt het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart.

Voor het maken van foto’s is er de 13 megapixel camera met dubbele LED-flitser en autofocus. Aan de voorzijde is de 8 megapixel front-camera geplaatst met LED-flitser. Er is een 4000 mAh accu, Micro-USB aansluiting, 3,5 millimeter aansluiting en Android 7.1.1 Nougat.

Lenovo K8 Plus

Lenovo K8 Plus

Naast de K8 is er ook nog de Lenovo K8 Plus. Dit toestel heeft een 5,2 inch Full-HD display, een Helio P25 octa-core processor, 13MP + 5MP dual-camera en is een fractie dikker. Verder zijn de specificaties hetzelfde, hoewel Lenovo in de toekomst naar waarschijnlijkheid dit toestel voorziet van 4GB RAM en 64GB opslagruimte.

Het is niet bekend of de telefoon naar Nederland komt, maar we schatten de kans op dit moment niet al te groot. In India zal de K8 Plus omgerekend zo’n 150 euro gaan kosten. De prijs van de Lenovo K8 zal daaronder liggen maar hierover is niets bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel