LG G5: ‘metalen smartphone’ gemaakt van plastic?

De LG G5 is vanaf 1 april te koop in de Verenigde Staten. Over zo’n twee weken zullen we het toestel ook in de Nederlandse winkels gaan zien. Het modulaire design van de LG G5 is iets wat direct opvalt, maar is het toestel wel echt vervaardigd uit aluminium? In een video is te zien hoe de LG G5 het er vanaf brengt in de buig-, kras- en vuur-test en in een teardown.

LG G5 buigen, bekrassen en ‘aansteken’

Op het Mobile World Congress in Barcelona kondigde LG de LG G5 aan. Deze smartphone is voorzien van een modulair design waardoor je extra functionaliteit kunt toevoegen aan je smartphone. Zagen we eerder al de Samsung Galaxy S7 in een test waarbij er hardhandig misbruik werd gemaakt van de smartphone, is nu de LG G5 onderworpen aan een test met een mes, aansteker en de harde hand. Hoe snel buigt de LG G5?

Plastic?

In onderstaande video zien we een teardown van de LG G5. Vreemd genoeg is hier te zien dat er bij het krassen met een mes over de behuizing een soort van plastic laag tevoorschijn komt. Dit is apart, aangezien LG in haar promoties spreekt over een volledige aluminium behuizing. Onder de metalen laag zit dus plastic, met daaronder weer metaal, maar van een volledige metalen design is hier dus geen sprake.

De LG G5 ligt vanaf medio april in de Nederlandse winkels. Je kunt het toestel nu al pre-orderen en dan krijg je er een gratis CAM-module bij waarmee je nog meer uit de camera van het toestel kunt halen. Wil je alles weten over de LG G5? Raadpleeg dan de LG G5 pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel