LG werkt aan high-end ‘Judy’: opvolger G6/V30 krijgt nieuw display en ontwerp

LG is momenteel bezig met de opvolger van de LG G6. Of het toestel de naam LG G7 meekrijgt, is niet duidelijk; wel duidelijk zijn verschillende andere details. Mogelijk volgt de nieuwe high-end een opvolger van zowel de G6 als de V30. Evan Blass heeft een boekje over het toestel opengedaan en daarin wordt onder andere gesproken over een compleet nieuw design.

LG Judy in het nieuws

LG zal tijdens de komende editie van het Mobile World Congress niet veel uit de kast halen, zo werd eerder al duidelijk. De aangepaste versie van de LG V30 die gepresenteerd wordt, komt waarschijnlijk niet naar ons land en dus zullen we het met de huidige toestellen moeten doen. En dat hoeft geen probleem te zijn; want zowel de LG G6 als de LG V30 zijn prima toestellen.

LG G6 internet

Er gingen in de afgelopen tijd al meerdere berichten rond over de LG G7 en nu is er informatie van Evan Blass over de opvolger van de LG G6. Het is niet bekend welke naam de telefoon krijgt; wel is duidelijk dat het toestel de codenaam Judy meedraagt, maar vermoedelijk niet G7 gaat heten.

Nieuw display

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde leaker Evan Blass krijgt het nieuwe LG toestel een 6,1 inch display. Hierbij maakt het gebruik van een nieuw type display; MLCD+. De RGBW-matrix bevat een witte subpixel die zorgt voor een veel hogere helderheid (800-nit) en een energieverbruik dat 35 procent lager ligt dan bij standaard IPS-LCD panelen. Ook is er HDR10 ondersteuning.

LG V30 display

Daarbij wordt gesproken over een Snapdragon 845 processor, vermoedelijk met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Ook de dual-camera zal aanwezig zijn, met twee lenzen van 16 megapixel met een diafragma van f/1.6. Er zijn stereo-speakers, een IP68-certificering, draadloos opladen, de slimme assistent met stemherkenning en nieuwe slimme camera-Ai. Ook krijgt het toestel een heel nieuw design.

Volgens Blass komt de LG G6 opvolger misschien ook wel direct als opvolger van de V30 en komt er wellicht een hele nieuwe lijn aan. Eerder gaf LG namelijk al aan dat het alleen met nieuwe toestellen wil komen ‘als het nodig is‘. Vermoedelijk wordt de nieuwe high-end van LG in juni aangekondigd en ligt hij ergens deze zomer in de winkels.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel