LG is bezig met ontwikkeling 3D-gezichtsherkenning voor LG G6

De LG G6 is het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant voor 2017. Nu is bekend geworden dat de fabrikant bezig is met het ontwikkelen van software voor de LG G6 waarbij het mogelijk wordt om gebruik te maken van 3D-gezichtsherkenning.

3D gezichtsherkenning voor LG G6

LG heeft een nieuwe stap gezet in het verder ontwikkelen van software voor hun smartphones. Voor de LG G6 zou de fabrikant nu bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe manier van gezichtsherkenning; en wel in 3D.

Volgens een bericht van The Investor zou 3D-gezichtsherkenning toegevoegd kunnen worden aan de LG G6 middels een software-update. De 3D-technologie moet het gebruik van de herkenning veiliger maken. Eerder schreven we al dat de gezichtsherkenning van de Galaxy S8 gevoelig is voor misbruik, omdat het ook al reageert op een foto.

LG G6 Platinum

De 3D gezichtsherkenning moet er tevens voor zorgen dat mobiele betalingen voltooid kunnen worden. Overigens lijkt het hier (in eerste instantie) enkel te gaan om de betaaldienst LG Pay, die hier niet beschikbaar is. Ook lijkt het dat de LG G6 middels 3D-gezichtsherkenning ontgrendeld kan worden.

De bron meldt dat de update mogelijk in juni al moet verschijnen. LG zou hiervoor samenwerken met Oez. Dit bedrijf zou de software voor gezichtsherkenning al ontwikkeld hebben en willen toepassen in smartphones.

Overigens is het nog onduidelijk of de technologie in ons land beschikbaar komt. De kans is best aanwezig dat het alleen in thuisland Zuid-Korea beschikbaar komt, en dat het samenhangt met de uitrol van LG Pay. We wachten het af.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel