LG ontwikkelt vingerafdrukscanner achter het scherm

Als het om het vergrendelen van je smartphone gaat is de vingerafdrukscanner de nieuwste trend. Steeds meer fabrikanten bouwen een scanner in hun beste toestellen, ook weet de technologie goedkopere toestellen te bereiken. LG werkt nu aan een vingerafdrukscanner die je niet ziet.

LG vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner van bijvoorbeld de Samsung Galaxy S7, Huawei P9 maar ook de HTC 10 hebben allemaal een ding gemeen, je ziet de vingerafdrukscanner. Vaak zijn ze zichtbaar als knop op het toestel, bij de één aan de achterzijde en de andere als multifunctionele toets aan de voorzijde. LG denkt dat dit ook anders kan en is gestart met het ontwikkelen van een vingerafdrukscanner onder het glas van het display.

LG vingerafdrukscanner

Door de scanner 0,3 millimeter onder het glas te plaatsen valt deze niet langer op. Ook zijn smartphone designers weer vrij in het ontwerpen van een telefoon omdat zij niet langer met een zichtbare knop rekening moeten houden. De technologie waaraan LG op dit moment werkt herkent 1 op de 50.000 vingerafdrukken niet.

Ook chipfabrikant Qualcomm werkt aan een eigen onzichtbare vingerafdrukscanner op basis van ultrasoon geluid. Sense ID zoals de technologie van Qualcomm heet, is op dit moment nog niet te vinden in een smartphone.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel