LG presenteert nieuwe, stijlvolle mid-rangers: LG K40, K50 en Q60

Drie nieuwe smartphones zijn door LG gepresenteerd. Het gaat niet al om de LG G8 of LG V50, maar drie stijlvolle mid-rangers. De toestellen hebben een mooi design en hebben een flinke accu gekregen.

LG K40, K50 en Q60 officieel

LG werkt niet alleen aan high-end smartphones. De Koreaanse fabrikant heeft een set van drie nieuwe mid-end toestellen aangekondigd, voorafgaand aan het Mobile World Congress wat volgende week gehouden wordt. De drie nieuwe toestellen draaien, zo lijkt het, op Android 9 Pie, met de eigen skin. Ook hebben ze allebei een 2.0 GHz octa-core processor, maar is het onbekend welk model dit precies is. Tevens hebben de drie smartphones een vingerafdrukscanner achterop. Dankzij DTS:X 3D Surround Sound moet de beste geluidskwaliteit geleverd worden.

LG K40

LG K40

De instapper is de LG K40, voorzien van een 5,7 inch display met HD+ resolutie. De smartphone heeft 32GB aan opslagruimte en kan uitgebreid worden. Er is 2GB aan werkgeheugen beschikbaar en een 3000 mAh accu. Daarbij is er een knop waarmee je direct de Google Assistent kunt oproepen en heeft het toestel een 16 megapixel camera. Voorop zit een 8MP camera, met flitser.

LG K50

LG K50

Een tree hoger vinden we de LG K50. Deze smartphone heeft een 6,26 inch HD+ beeldscherm met een druppel-notch. Het toestel wordt bijgestaan door 3GB RAM-geheugen en 32GB opslagruimte (uitbreidbaar). Aan de achterkant zit een 13MP + 2MP dual-camera waarbij de laatste sensor voor het vastleggen van diepte dient. Aan de voorzijde zit een enkele 13 megapixel camera en er is een 3500 mAh accu. Ook de LG K50 heeft een Google Assistent-button.

LG Q60

LG Q60

De LG Q60 heeft een 6,26 inch display met een HD+ resolutie. Er is 3GB RAM en 64GB (uitbreidbare) opslagruimte. De telefoon wordt geleverd met een 3500 mAh accu en een triple-camera. Deze levert een 16MP sensor met PDAF autofocus, 2 megapixel diepte-sensor en 5 megapixel super wide-angle lens. De camera aan de voorzijde telt 13 megapixel. Ook deze smartphone heeft een Google Assistent-knop.

Het is niet bekend of de toestellen naar Nederland komen, al is de kans aanwezig. De prijzen van de nieuwe reeks mid-rangers zijn ook nog niet bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel