LG V20 aangekondigd: metalen multimedia wonder; maar ook voor Nederland?

LG heeft vannacht de LG V20 aangekondigd. De smartphone moet multimedia naar het volgende niveau tillen. De smartphone is voorzien van twee beeldschermen, een metalen behuizing, veel nadruk op audio en natuurlijk Android 7.0 Nougat. Maar hoe zit het met de komst van de LG V20 naar de Benelux?

LG V20

De LG V20 is officieel door LG aangekondigd. Het is hiermee de eerste smartphone die vanuit de fabriek op Android 7.0 Nougat draait. Net als de voorganger, de LG V10, is er een tweede beeldscherm te vinden, boven het 5,7 inch hoofd-display met 2K-resolutie. Dit extra beeldscherm biedt ruimte voor notificaties, snelkoppelingen en aanvullende informatie. Het secundaire beeldscherm is in vergelijking met zijn voorganger flink verbeterd. Zo is de helderheid verdubbeld en wordt het lettertype tot 50 procent vergroot.

LG V20

Behuizing

De behuizing van de LG V20 is van een nieuw soort aluminium. Het moet bij vallen aan de boven- en onderkant beschermd worden door het siliconenpolycarbonaat. Het metaal dat gebruikt wordt, is volgens LG ook te vinden in vliegtuigen, zeilboten en mountainbikes. Het is licht en erg stevig. Ook heeft het volgens de fabrikant de duurzaamheidstest onderstaan in een onafhankelijk laboratorium. Het voldoet hiermee aan de Amerikaanse militaire normen. In tegenstelling tot eerdere berichten is er geen modulair design, waarbij je net als bij de LG G5 met modules kunt werken.

LG V20 Steady Record 2.0

Audio

LG heeft de V20 met veel aandacht voorzien van de beste audio-beleving. Er is DAC aanwezig en nog steeds werkt het Koreaanse bedrijf samen met Bang & Olufsen voor de beste geluidskwaliteit. De DAC is onderverdeeld in vier losse kanalen waardoor het omgevingsgeluid en ruis met 50 procent verminderd wordt. Ook is er een HD Audio Recorder die over de meest uitgebreide functies beschikt.

LG V20 Hi-Fi-Recording

Camera

De camera kennen we voor een groot deel uit de LG G5. Er is een dual-camera waarbij de ‘normale’ camera 16 megapixel telt en de groothoekcamera 8 megapixel in zich heeft. Het diafragma bedraagt f/1.8 en is hierdoor ook in staat om in omgevingen met weinig licht goede foto’s te maken. Aan de voorzijde is er een 5 megapixel camera.

Dankzij de verbeterde autofocus kan je nog sneller en beter scherpstellen op het onderwerp. Ook is net als bij de LG G4 en LG G5 de handmatige stand weer aanwezig.

LG V20 Wide Angle Camera

Android 7.0 Nougat – LG UX 5.0+

Waar normaal als eerste de Nexus-toestellen aan de beurt zijn met de nieuwste Android-versie, heeft Google ervoor gekozen een deal te sluiten met LG. Hoewel Android 7.0 Nougat wel al beschikbaar is voor de Nexus-lijn, is de LG V20 de eerste smartphone die vanuit de fabriek wordt voorzien van de nieuwste Android-versie. Over Android 7.0 heeft LG haar eigen LG UX 5.0+ interface-laag gelegd. Deze zorgt ervoor dat gebruikers nog sneller en beter gebruik kunnen maken van multimedia, multitasking, het multi-venster en het handige in-app search.

LG V20

Accu

De accu van de LG V20 heeft een grootte van 3200 mAh en niet 4000 mAh zoals eerder werd gedacht. Deze accu is verwisselbaar via een knopje aan de zijkant van het toestel. LG is nog altijd één van de weinigen die gebruikers de mogelijkheid geeft om de accu te verwisselen. Middels de USB Type-C poort kan de batterij opgeladen worden. Er is ook ondersteuning voor Quick Charge.

Verkrijgbaarheid

Komt de LG V20 ook naar Nederland? Nee. Althans, niet in eerste instantie. LG zal het toestel deze maand in Korea uitbrengen. Ook komt het toestel naar de Verenigde Staten. Dit deed de fabrikant eerder al met de LG V10. Pas wanneer er voldoende animo is voor de smartphone, zal LG de komst naar de Benelux en andere Europese landen overwegen.

Alle informatie met specificaties vind je op de smartphone-pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel