Marktplaats app krijgt volgend jaar chat-functie

Marktplaats heeft in een interview laten weten in 2016 met nieuwe functies voor de Marktplaats app te komen. Eén van de nieuwe functies is de ondersteuning voor chat-berichten. Marktplaats vergelijkt de komst van de chat-functionaliteit in de app met berichtendienst WhatsApp.

Marktplaats app

Marktplaats zal verder innoveren in de mobiele apps. In een interview met Retailwatching laat Marktplaats weten dat het goed kijkt naar de mogelijke nieuwe functies in de applicatie van Marktplaats. In 2016 zal er vooral gefocust worden op het toevoegen van nieuwe functies aan de app, zo ook de Android-app.

Marktplaats app

Chat-functie

Olivier van Duijn, general manager bij Marktplaats Benelux, laat in het interview weten te komen met een chat-functie in de Marktplaats app. De chat-functie moet verkopers en kopers in contact brengen en de transactie versnellen. Geïnteresseerden kunnen via de chat-functie vragen stellen aan de verkoper die daarop kan reageren. Van Duijn laat weten dat de functionaliteit vergelijkbaar is met WhatsApp, maar dan is deze geïntegreerd in de Marktplaats-app.

Wearables

In het interview kwam verder naar voren dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om de smartwatch te betrekken bij Marktplaats. Olivier van Duijn geeft hierover de volgende reactie;

Wearables zijn meer dan nuttig en misschien wel cruciaal in de toekomst als je een deal wilt maken. Dat je een notificatie krijgt als je een deal maakt, zodat je daar gelijk op kunt reageren. Daar kijken we niet alleen naar, die notificatiefunctie kan ook al gebruikt worden.”

Volgend jaar kunnen we dus zeker updates met nieuwe functies verwachten voor de Marktplaats-app. Eerder dit jaar voegde Marktplaats al Material Design door en kwam het met ‘kijk in uw wijk‘ om producten uit je eigen buurt te vinden.

Marktplaats
Marktplaats
Ontwikkelaar: Marktplaats BV
Prijs: Gratis
Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel