Marshmallow beschikbaar voor Samsung Galaxy Note Edge

De bezitters van de Samsung Galaxy Note Edge kunnen vanaf vandaag een update verwachten. Samsung is namelijk in Nederland begonnen met het updaten van de Samsung Galaxy Note Edge naar Android 6.0.1 Marshmallow. Eerder werd de update in verschillende andere (Europese) landen al verspreid.

Samsung Galaxy Note Edge: Marshmallow

Android 6.0.1 Marshmallow is vanaf vandaag beschikbaar voor de bezitters van de Samsung Galaxy Note Edge. Het toestel werd in 2014 uitgebracht en kreeg toen vanuit de fabriek Android 4.4 KitKat mee. Na Lollipop is nu ook de Marshmallow update beschikbaar voor de smartphone met een doorlopend scherm aan de rechterkant van de telefoon.

Samsung Galaxy Note Edge

De Samsung Galaxy Note Edge Marshmallow-update is beschikbaar voor het toestel met het serienummer SM-N915FY en de update betreft versie N915FYXXU1DPE1. Met de update naar de nieuwe Android-versie krijgen gebruikers de mogelijkheid om zelf de permissies aan te passen voor de apps en kan je sneller content delen dankzij de functie Direct Share. Tevens moet er efficiënter omgegaan worden met de accu door de functie ‘Doze’.

Samsung bracht eerder de update al uit voor de Samsung Galaxy S5, Galaxy S6 en bepaalde versies van de Galaxy Note 4. De update voor de Galaxy Note Edge is ongeveer 2GB groot. We raden je aan via een WiFi verbinding te downloaden. Het installeren van de update kan even wat tijd in beslag nemen. Mocht je nog geen melding hebben ontvangen op je Note Edge, ga dan naar Instellingen > over dit toestel > software-update om handmatig te controleren of er een update klaarstaat.

Lees ook

Reageer op dit artikel