Eindelijk: unbranded Galaxy S6 (Edge) ontvangt Marshmallow-update

Vrijdagochtend schreven we al dat de T-Mobile-branded versie van de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge de update kreeg naar Android 6.0.1 Marshmallow. Zojuist heeft Samsung de Marshmallow-update vrijgegeven voor de unbranded-versie (PHN). Hierdoor kan nu iedere Galaxy S6-bezitter de nieuwste Android-versie installeren.

Samsung Galaxy S6 (Edge) Marshmallow

Vandaag is het eindelijk zover; de update naar Android 6.0.1 Marshmallow is beschikbaar voor de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. De unbranded-versie van het vlaggenschip uit 2015 is nu aan de beurt nadat de T-Mobile-versie vrijdagochtend aan de beurt was en de Vodafone-branded eind februari de update kreeg.

Samsung Galaxy S6 lockscreen

Android 6.0.1 Marshmallow

Voor de Samsung Galaxy S6 Edge heeft de update het versienummer G925FXXU3DPBG. Voor de Galaxy S6 is het versienummer G920FXXU3DPBG. Wat opvalt is dat de TouchWiz-interface een upgrade heeft gekregen waardoor de vormgeving er net wat anders uitziet. Ook heeft Samsung een aantal van haar Samsung-apps bijgewerkt (zoals de internetbrowser) en is er “Doze” waardoor er efficiënter met de accu om moet worden gegaan. Middels Direct Share kan je sneller een contact of medium selecteren om een bestand of andere content te delen en ook moet alles nog stabieler zijn.

Samsung Galaxy S6 edge people

Update downloaden en installeren

Op je Samsung Galaxy S6 of Samsung Galaxy S6 Edge krijg je vanzelf de melding te zien als de update beschikbaar is. Mocht je niet willen wachten, dan kan je ook handmatig controleren of de update klaarstaat. Ga hiervoor naar Instellingen > over dit toestel > software-update > handmatig controleren. De update kan ook via het programma ‘Smart Switch’ gedownload worden op de computer. De OTA wordt vanaf nu uitgerold in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel