Marshmallow voor Samsung brengt Internet 4.0 browser en Cross App

Samsung heeft meer details bekend gemaakt over wat we in Android 6.0 Marshmallow voor de Galaxy-toestellen kunnen verwachten. Allereerst is er de vernieuwde internetbrowser genaamd Samsung Internet 4.0. Een andere nieuwe functie is Cross App waarmee je sneller toegang krijgt tot nuttige apps. Maar er is meer.

Samsung Android 6.0 Marshmallow

Samsung heeft Android 6.0 Marshmallow niet alleen voorzien van een ‘gepimpte’ versie van icoontjes in TouchWiz. Er zijn ook verschillende nieuwe functies toegevoegd; waaronder meer scherm-opties voor Edge Screen voor de Samsung Galaxy S6 Edge. Vandaag heeft Samsung meer naar buiten gebracht over wat er nog meer allemaal nieuw is.

Samsung Internet 4.0

Samsung Internet 4.0 is de naam van de vernieuwde browser. Eerder werd al bekend dat deze versie van de internetbrowser de adblocker api bevat. Daarnaast is er een zogenoemde Secret Modus waarmee je privé kunt browsen. Heel nieuw is dit niet, wat wel nieuw is, is dat je met behulp van vingerafdruk authenticatie ervoor kunt zorgen dat alleen jij toegang krijgt tot bijvoorbeeld de geschiedenis, bladwijzers en dergelijke. Tevens moet de internetbrowser nog beter overweg kunnen met tragere netwerken.

Secret Modus Samsung

Virtual Reality

Samsung laat de internetbrowser naadloos communiceren met de Gear VR. Deze virtual reality bril van Samsung kan bladwijzer en video-geschiedenis ophalen van een Galaxy-smartphone en zo deze content afspelen.

Cross App

Samsung heeft de functie Cross App toegevoegd aan Android 6.0 Marshmallow. Gebruikers kunnen bepaalde applicaties openen vanuit een andere app, zonder de huidige app te verlaten. Een voorbeeld; vanuit de SMS-app toegang krijgen tot je foto’s en video’s en deze direct naar degene versturen met wie je op dat moment een conversatie hebt.

Samsung Cross App

Ook kan een URL geopend worden in de messaging-app in een ‘in-app browser’ zodat de huidige berichten-app niet verlaten hoeft te worden. Naast websites kunnen ook mediabestanden zoals video’s en geluiden in de huidige applicatie afgespeeld worden. De functionaliteit doet een beetje denken aan WhatsApp waarbij je ook tijdens het chatten een foto, geluid of video kunt versturen zonder de app te verlaten.

Samsung Cross App

Wachten op de update

Deze nieuwe functies zullen we gaan terugzien op de verschillende Galaxy-apparaten die uitgerust zullen worden met Android 6.0 Marshmallow. Als eerste zijn in ieder geval de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge aan de beurt. Daarna zullen verschillende andere smartphones volgen. Wanneer we de update in Nederland kunnen verwachten, is niet bekend gemaakt door Samsung.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel