Moto Z3 Play met vingerafdrukscanner aan zijkant aangekondigd

De Motorola Moto G6-serie zagen we al, en nu is ook de Moto Z3 Play aangekondigd. Dit toestel is de opvolger van de Z2 Play en is voorzien van enkele aanpassingen en verbeteringen, waaronder een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

Moto Z3 Play aangekondigd

Motorola heeft het doek van de Moto Z3 Play gehaald. Dit toestel is voorzien van een 6,0 inch Full-HD Super-AMOLED beeldscherm met een opvallende design-wijziging. De vingerafdrukscanner van het toestel bevindt zich aan de rechterkant van de smartphone. Deze keuze is opvallend. We kennen deze plaatsing vooral van de Sony Xperia-apparaten. Echter is met de Xperia XZ2 de scanner verplaatst naar de achterzijde.

Moto Z3 Play

De smartphone is een uitgebreidere versie van de G-serie, waarbij de G6 en G6 Plus al uitgebreid te noemen zijn. Er is bij de Moto Z3 Play ondersteuning voor de Moto Mods zodat je de functionaliteit kunt uitbreiden door er een Mod op te klikken. De schermranden zijn vrij dun te noemen en de behuizing is vervaardigd uit glas. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh.

Een 3,5 millimeter aansluiting ontbreekt op de dunne Moto Z3 Play, dus het beluisteren van muziek kan via de USB-C aansluiting aan de onderkant van de telefoon. Voor het maken van foto’s is er de 12MP+5MP dual-camera achter of de 8 megapixel camera voorop. De camera is voorzien van slimme features zoals Ai (kunstmatige intelligentie) en opties zoals we die kennen uit de camera van Motorola-toestellen en Google Lens.

De Moto Z3 Play van Motorola heeft een Snapdragon 660 octa-core processor, aangevuld met 4GB RAM en 32GB opslagruimte. Het toestel zal verschijnen met Android 8.1 Oreo. Eerder liet Motorola aan DroidApp al duidelijk weten welke updates we kunnen verwachten voor de Z-serie. Dit betekent dus drie jaar beveiligingsupdates en twee Android versie-updates; dus Android P en Android Q.

Deze zomer komt de Moto Z3 Play in de winkels te liggen. Daarbij komt het toestel ook als Moto Z3 Play Power-edition beschikbaar met Power Pack. Een prijs is nog niet bekend gemaakt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel