Motorola Razr: vouwbare smartphone officieel; ook voor Nederland?

Motorola heeft een nieuwe smartphone aangekondigd, en wel de Motorola Razr. De iconische naam wordt toegepast op een hippe telefoon welke geïnspireerd is op de eerder verschenen Razr.

Motorola Razr aangekondigd

Eindelijk is het zover, na maanden van geruchten is hier de Motorola Razr. De nieuwe smartphone is een vouwbaar toestel met een herkenbaar, maar toch eigen design.

Motorola Razr

Bijzonder aan de telefoon is de aanwezigheid van het grote scherm welke over de volledige lengte geplaatst is. Daarbij kun je de smartphone dichtklappen en vouwt het scherm dus gewoon mee. De herkenbare kin aan de onderzijde is ook bij de nieuwe Motorola Razr 2019 te vinden. In deze kin is ook de vingerafdrukscanner geplaatst.

Motorola Razr

Nu de telefoon definitief aangekondigd is, komen we ook alle specificaties te weten. Aan boord is een 6,2 inch pOLED-beeldscherm, een flexibel display wel te verstaan. Deze levert een HD-resolutie van 2142 x 876 pixels. Het externe beeldscherm op het klepje is een 2,7 inch OLED-scherm met een resolutie van 800 x 600 pixels. Daar zie je bijvoorbeeld de notificaties, tijd en overige informatie. Motorola zegt hierover het volgende;

“Via meldingen op het 2.7-inch interactieve Quick View display blijf je altijd op de hoogte van wat gebeurt terwijl je onderweg bent. Bellen, berichten beantwoorden, betalen met één tik, muziek afspelen, selfies maken, Google Assistant gebruiken en via je persoonlijke instellingen bluetooth, wifi of hotspots in- of uitschakelen? Het kan allemaal met je telefoon dichtgeklapt.”

De Motorola Razr heeft een Snapdragon 710 processor, 128GB interne opslagruimte en een werkgeheugen van 6GB. Tevens heeft de smartphone een 2510 mAh accu welke met 15W relatief snel opgeladen kan worden. Voorop is er een 5 megapixel front-camera, achterop een 16 megapixel camera.

Motorola Razr extern scherm

Motorola laat de Razr draaien op Android 9 Pie, waarbij niks bekend is over een eventuele upgrade, al lijkt dit wel voor de hand te liggen. De nieuwe Razr heeft verder een waterafstotende behuizing, de handige Moto Actions en wordt geleverd met de Razr-earbuds.

Motorola Razr dikte

Verkrijgbaarheid en release

Motorola deelt nog niet echt duidelijke informatie over de verkrijgbaarheid van het toestel. Wel is het toestel al te vinden op de Nederlandse website van Motorola. Dat kan mogelijk een hint zijn. Toch is het de vraag hoe dit gaat gebeuren, want de Motorola Razr heeft alleen ondersteuning voor eSim, dus geen fysieke simkaart. Op dit moment biedt alleen T-Mobile dit aan in ons land.

In het persbericht laat de fabrikant alleen weten dat vanaf december de Razr te koop zal zijn in een aantal Europese landen. Een prijs is niet genoemd, maar de Amerikaanse provider Verizon verkoopt hem voor 1500 dollar.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel