‘Motorola schrapt Moto X5 smartphone en stopt met niche Moto Mods’

Bronnen dichtbij Motorola melden dat de Motorola Moto X5 die dit jaar als opvolger van de X4 moet verschijnen zou zijn geschrapt. Het gaat al tijden niet goed met Motorola wat tegenwoordig onderdeel is van Lenovo. Ook voor liefhebbers van de Moto Mods is er slecht nieuws.

Plannen gewijzigd bij Motorola

Lenovo zou met Motorola binnen twee kwartalen winst moeten maken, dat is niet gebeurd en heeft nu effect op de koers van het bedrijf. Zo zou de helft van Motorola’s Engineering team ontslagen zijn door Lenovo. De Motorola Moto X5 die in januari al uitlekte op foto’s gaat er volgens bronnen voorlopig niet komen. De X5 moest de opvolger worden voor de Moto X4. Lenovo zou de plannen in de ijskast hebben gezet na teleurstellende resultaten. In onze Moto X4 review waren we erg enthousiast over het toestel.

Moto X5

Wie uitkijkt naar de komst van Moto Mods zal wellicht teleurgesteld zijn dat Motorola grotendeels stopt met het uitbrengen van de accessoires. Alleen mods waar winst op te behalen valt zullen nog worden verkocht. Vooral de mods die door derden ontworpen zijn of zich richten op een specifieke doelgroep zullen daarmee uit de winkels verdwijnen. De Motorola Z-lijn blijft voorlopig wel bestaan. Daarbij wordt ook verder gefocust op de Moto G- en E-serie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel