MyShake: smartphone als detector voor aardbevingen

In de Play Store is sinds kort de app MyShake te vinden, deze applicatie heeft als doel om smartphones te gebruiken voor het detecteren van aardbevingen. Hoe meer smartphones mee doen aan het project des te beter aardbevingen te voorspellen zijn.

MyShake als seismograaf

De applicatie wordt ontwikkeld door het Berkeley Seismologisch Laboratorium met als doel het voorspellen van aardbevingen te verbeteren. Onderzoekers hebben de sensoren van diverse smartphones bekeken en kwamen tot de conclusie dat deze in nieuwere smartphones het beste waren. Op dit moment kan de app bevingen waarnemen vanaf 5.0 op de Schaal van Richter en binnen 10 kilometer van het epicentrum.

MyShake app

Natuurlijk weet de applicatie ook normale bewegingen en andere false positives uit de data te filteren. Wanneer een trilling wordt geregistreerd stuurt de app informatie van de beving en locatie naar de server. Voor een betrouwbare meting moet tenminste 60 procent van alle app gebruikers diezelfde beving registreren voordat de alarmbellen afgaan.

De app MyShake is te vinden in de Google Play Store hoewel wij in Nederland waarschijnlijk niet veel zullen hebben aan deze toepassing is het misschien interessant om deze app op vakantie (in aardbevingsgevoelig gebied) te gebruiken!

MyShake
MyShake
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel