De Nationale Gezondheidstest 2016: meespelen via de app

Maandagavond 24 oktober wordt op RTL 4 de Nationale Gezondheidstest 2016 uitgezonden. Hier worden verschillende vragen beantwoord op het gebied van gezondheid. Is het gezond om melk te drinken? En hoe gezond is sporten nou eigenlijk? Je kunt thuis meespelen via de RTL XL app.

Gezondheidstest 2016

Misschien had je met de afgelopen jaarwisseling wel het goede voornemen om gezonder te gaan leven en meer te gaan bewegen. Gaat het hiermee de goede kant op? Er wordt van alles beweerd en gezegd over de gezondheid, beweging en eten, maar wat is nou daadwerkelijk hiervan waar? En wat weet je over gezondheid?

Tijdens de Nationale Gezondheidstest 2016 worden verschillende onderwerpen behandeld. Wat is een gezonde levensstijl en wat is het gevolg van slaaptekort? In het televisieprogramma op RTL 4 wordt uitgelegd wat er echt waar is, en wat slechts een mythe is.

In de studio hebben verschillende BN’ers plaatsgenomen. Er zijn vijf publieksvakken die elk wordt geleid door een BN’er. Zo is er Peter R. de Vries, Dirk Zeelenberg, Miljuschka Witzenhausen, Ron Blauw en Winston Gerschtanowitz. Tijdens de uitzending kan je zelf ook meedoen, vanaf de bank. Tijdens de uitzending kan je meespelen en vragen beantwoorden. Na afloop wordt automatisch de behaalde score berekend van de Nationale Gezondheidstest 2016.

Nationale Gezondheidstest app 2016

Meespelen via de app

Wil je de Nationale Gezondheidstest 2016 meespelen? Dan kan je dit doen via de app. Je hoeft geen aparte Gezondheidstest app te downloaden. Je kunt de RTL XL app downloaden waarmee tijdens de uitzending kunt meedoen. Druk bij de start van het programma op het cirkelvormige ‘Connect’ icoontje boven in beeld. De uitzending van De Nationale Gezondheidstest 2016 begint om 20:30 uur en duurt tot 22:30 uur. De test wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Ruben Nicolai.

Gezondheidstest RTL XL

App downloaden

Voor Android is de app te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Wil je meespelen met een Apple-apparaat, dan kan je de app downloaden uit de App Store.

Update 2018: Voor Gezondheidstest 2018 is er een andere app nodig. Lees alles over de nieuwe editie in ons artikel over RTL Gezondheidstest 2018.

Lees ook:
RTL XL
RTL XL
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis

Foto’s: RTL – Sander Koning

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel