Nederlandse providers gaan ingebouwde simkaarten (eSIM) ondersteunen

Verschillende Nederlandse providers hebben aangegeven dat vanaf dit jaar begonnen gaat worden met het ondersteunen van de zogenoemde eSIM. Dit zijn kleine simkaarten die ingebouwd zijn in het toestel.

eSIM in Nederland

De providers T-Mobile, Vodafone en Tele2 hebben laten weten dat de ondersteuning voor eSIM aanstaande is. Anders dan bij de bekende micro-SIM, nano-SIM en ‘oude’ bekende simkaart is de eSIM ingebouwd in het toestel. Deze is ook nog eens een flink stuk kleiner dan de simkaarten zoals we die nu in onze telefoons stoppen. Bij het overstappen of wisselen, gebeurt dit niet meer door de simkaart te wisselen maar middels software.

eSIM simkaart

Tweakers laat weten dat Tele2 dit najaar zal beginnen met het aanbieden van diensten via e-sims. De precieze ondersteuning zal afhangen van de apparaten die uitgebracht worden en welke eisen dit met zich meebrengt. T-Mobile zal de uitrol starten zodra de ontwikkelingen in de markt hiervoor aanleiding zijn. Ook Vodafone zal vanaf dat moment de ondersteuning invoeren. Opvallend is dat KPN voorlopig niet aan de eSIM zal gaan, maar het wel de ontwikkelingen in de gaten zal houden.

Gisteren werden de Pixel 2 en Pixel 2 XL aangekondigd door Google. Deze zijn naast een slot voor een nano-sim ook voorzien van eSIM ondersteuning. Echter is deze chip alleen werkend in de Verenigde Staten met behulp van Project Fi, de virtuele provider van Google. Over of Belgische providers plannen hebben voor de eSIM, geeft Tweakers aan dat daarover geen antwoorden zijn gegeven.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel