Niantic haalt Pokémon weg uit Kijkduin en van het spoor

Volgende week zou het kort geding dienen van de gemeente Den Haag tegen Niantic. Dit vanwege de enorme overlast van Pokémon Go spelers die op zoek gaan naar de Pokémon. Nu is er ineens reactie vanuit de kant van de ontwikkelaars. Niantic gaat nu de Pokémon weghalen uit Kijkduin en langs en op het spoor.

Pokémon in Kijkduin

Enorme mensenmassa’s komen af op de Pokémon die verspreid zitten over Kijkduin. Het zijn er zoveel dat gemeente Den Haag er helemaal klaar mee is. Eind september werd bekend dat de gemeente Niantic voor de rechter sleepte. Het kort geding stond gepland voor 11 oktober, maar nu lijkt Niantic toch de hete adem te voelen. Het bedrijf heeft contact gezocht met zowel gemeente Den Haag als ProRail.

Al sinds de zomer zochten zowel ProRail als de gemeente op alle mogelijke manieren contact met de ontwikkelaar van het spel. Echter gaven deze op geen van de oproepen antwoord. Nu heeft Niantic zelf contact opgenomen met de twee instanties en excuses gemaakt. Het bedrijf belooft nu voor dinsdag 11 oktober 09:00 uur de Pokémon te verwijderen uit verschillende plaatsen.

Pokémon GO 0.37 buddy

Pokémon verwijderd

Het gaat om Pokémon in het (beschermd) natuurgebied Westduinpark. De beestjes worden niet van het strand en Kijkduin zelf gehaald. Ook op en langs het spoor worden de figuurtjes verwijderd, zo meldt ProRail. De spelers veroorzaken overlast langs het spoor en daarnaast is het levensgevaarlijk.

Ondanks dat Niantic nu een belofte heeft gedaan, staat de rechtszitting nog steeds in de agenda. Gemeente Den Haag laat weten dat het in afwachting is van de concrete resultaten.

Lees ook: Belgisch dorp komt met politiereglement voor Pokémon Go: ja, het is echt zo erg

Lees ook

Reageer op dit artikel