Nintendo kondigt Mario Kart Tour aan voor Android

Nintendo heeft bekend gemaakt dat het met een nieuwe variant van Mario komt voor de mobiele platformen. Er wordt gewerkt aan Mario Kart Tour; het bekende racespel dat in het verleden een grote hit was.

Mario Kart Tour komt eraan!

Nintendo werkt aan een mobiele versie van Mario Kart. Het Japanse bedrijf heeft dit bekend gemaakt. Mario Kart Tour zal dezelfde insteek hebben als het bekende racespel en uiteraard geoptimaliseerd zijn voor de smartphone. Nintendo geeft geen duidelijke releasedatum; enkel dat hij dit fiscale jaar wordt uitgebracht. Dit fiscale jaar eindigt in maart 2019. Dit betekent dat het spel tussen april 2018 en maart 2019 uitgebracht zal worden.

Veel details heeft Nintendo niet gegeven. Het enige dat Nintendo zegt is het volgende; “The checkered flag has been raised and the finish line is near. A new mobile application is now in development: Mario Kart Tour! #MarioKartTour Releasing in the fiscal year ending in March 2019.”

Het is niet duidelijk of er een multiplayer-modus beschikbaar komt, maar dit lijkt ons wel. Daarbij is het goed mogelijk dat er nieuwe auto’s, routes en karakters beschikbaar komen in het spel. Nintendo bracht eerder al Super Mario Run uit voor Android, net als Animal Crossing: Pocket Camp en Fire Emblem Heroes. Nintendo stopt echter met Miitomo, maar zou wel ook bezig zijn met Legend of Zelda voor smartphones.

Zie jij Mario Kart wel zitten?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel