Nokia 5: beta-test Android 8.0 Oreo nu beschikbaar

Nokia heeft haar Beta-Lab geopend voor Nokia 5-bezitters. Hierdoor wordt het voor hen mogelijk de update naar Android 8.0 Oreo vroegtijdig te testen. Voor de Nokia 6-bezitters is er ook goed nieuws te melden. Eerder werd de ‘8’ al geüpdatet naar de nieuwe Android-versie.

Android 8.0 Oreo beta voor Nokia 5

De Nokia 5 is het tweede toestel waarvoor de nieuwe Android-versie getest gaat worden. Het gaat om de update naar Android 8.0 Oreo die eerder al getest en definitief uitgerold werd voor de Nokia 8. Bij de uitrol werd bekend dat Nokia weer met een beta-programma zou komen voor de Nokia 5, dat is dus nu het geval.

Gebruikers die in het bezit zijn van een Nokia 5 kunnen zich aanmelden voor het beta-programma van Android 8.0 Oreo. Door te testen en je feedback te delen kan de update verder geoptimaliseerd worden, voordat de definitieve software-update uitgerold gaat worden. Op deze manier moet Oreo voor de Nokia 5 zo stabiel en prettig mogelijk werken.

Nokia 5 Android 8.0 Oreo beta

Als de test afgerond is, zal de update breed uitgerold worden. Bij de Nokia 8 zat hier ongeveer een maand tussen, dus de kans is groot dat de update in het eerste kwartaal van 2018 op het toestel zal staan. Uiteraard moeten er dan geen problemen of bugs optreden. Houd er rekening mee dat als je je aanmeldt voor het beta-programma, er bugs in kunnen zitten en mogelijk niet alles even goed werkt. Je kunt je hier aanmelden. Na aanmelden kan het maximaal 12 uur duren voordat de aanmelding geaccepteerd wordt.

Voor de Nokia 6 wordt binnenkort ook het beta-programma verwacht. Een datum hiervoor wordt helaas nog niet genoemd door Juho Sarvikas van HMD Global.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel