Gebruikers van Nokia 6.1 (6 2018) melden problemen met spontane reboots

Verschillende gebruikers van de Nokia 6.1, ofwel de Nokia 6 (2018), maken melding van problemen met hun toestel. Bij meerdere gebruikers zou het toestel spontaan rebooten, ofwel opnieuw opgestart worden, zo melden gebruikers aan DroidApp. Nokia zou werken aan een fix.

Nokia 6.1 reboot problemen

Niks is vervelender dan dat je nieuwe smartphone iets doet wat jij niet wilt. De Nokia 6.1, ook wel bekend als Nokia 6 (2018), lijkt met problemen te kampen. De bezitters van het populaire Nokia-toestel melden dat het toestel spontaan opnieuw opstart, zonder dat de gebruiker dit doorheeft. Bij sommige gebruikers is dit beperkt gebleven tot één keer, bij andere gebruikers is dit dagelijks gebeurd, zo wordt gemeld aan DroidApp.

Nokia 6.1 2018 reboot

Wat de oorzaak is van de reboots is onduidelijk. DroidApp heeft signalen ontvangen dat het te maken kan hebben met de GPS of met de 4G-verbinding. Bij een aantal gebruikers zouden de reboots verdwenen zijn door geforceerd op het 3G-netwerk te zitten. Sommige gebruikers melden dat de problemen zijn gekomen sinds de laatste update met de beveiligingsupdate van mei. Niet iedere gebruiker lijkt last te hebben van het opnieuw opstarten.

Nokia laat weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Begin juni zou een update verspreid moeten worden die het probleem met spontane reboots bij de Nokia 6.1 oplost. De problemen lijken alleen met de 2018-versie op te treden, de Nokia 6 uit 2017 lijkt de problemen niet te hebben.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel