Nokia 8: betrouwbare bron lekt releasedatum, specificaties en prijs van high-end smartphone

Na de Nokia 3, 5 en Nokia 6 kunnen we vermoedelijk nog deze maand de Nokia 8 verwachten. Een doorgaans betrouwbare bron heeft interessante informatie naar buiten gebracht over het nieuwe high-end toestel van de van oorsprong Finse fabrikant. Het toestel zal in plaats van de eerder opgedoken Nokia 9 verschijnen.

Nokia 8 informatie opgedoken

HMD Global-Nokia komt met een nieuwe smartphone op de markt. We zagen eerder al de Nokia 3, 5 en 6 en de Nokia 8 wordt aan dit rijtje toegevoegd. De collega’s van Winfuture, die doorgaans betrouwbare inside-informatie in huis hebben, weten de hand te leggen op enkele Nokia 8 details. In het verleden hebben we de Nokia 9 voorbij zien komen, maar volgens de Duitse collega’s komt de ‘8’ hiervoor in de plaats.

Eerder verscheen er al een opvallende video van Nokia. In deze video zagen we vier Nokia smartphones, terwijl het bedrijf er maar drie had aangekondigd en uitgebracht. De kans is dus aanwezig dat de nieuwe Nokia 8 hier al gedeeltelijk of volledig tussenzit. We zagen bijvoorbeeld ook eerder al een Nokia 9 prototype; mogelijk is dat al de Nokia 8.

Nokia 8 dual-camera teaser

De Nokia 8 krijgt een Qualcomm Snapdragon 835 2.45 GHz quad-core processor, de nieuwe high-end chipset van het bedrijf. Daarbij zal er 4GB RAM en 64GB opslagruimte aangeboden worden en is er een dual-sim slot. De kans is ook aanwezig dat er een single-sim versie uitgebracht wordt. Nokia zal de Nokia 8 in de volgende kleuren uitbrengen; ‘blauw’, ‘steel’ (mogelijk zilver), ‘goud-blauw’ en ‘goud-koper’.

Het toestel zal verder naar verwachting beschikken over een 5,7 inch 1440p 2K-display. Echter moet dit nog wel met een korreltje zout genomen worden omdat hierover nog geen harde berichten opgedoken zijn. Daarnaast moet de Nokia 8 een dual-camera krijgen, dit dook eerder al op in een teaser en in een aanwijzing na de samenwerking met Carl-Zeiss.

Opvallend is dat de bron spreekt over een releasedatum van 31 juli 2017; wat betekent dat we binnen twee weken al kennis moeten kunnen maken met het toestel. Ook een prijs wordt genoemd; de Nokia 8 zal in Duitsland een prijskaartje krijgen van 589 euro. Hiermee is het toestel goedkoper dan de meeste high-end smartphones zoals de HTC U11 en Galaxy S8, maar duurder dan wat je nu betaalt voor de LG G6 en OnePlus 5.

De Nokia 3 en Nokia 5 zijn sinds enkele weken te koop in Nederland. De Nokia 6 wordt deze maand verwacht in ons land. Zodra er meer bekend is over de Nokia zullen we je uiteraard op de hoogte houden. Zie jij jezelf al lopen met de Nokia 8?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel