Nokia 9 prototype met dual-camera in uitgebreide eerste indruk

Dat Nokia naast de Nokia 3, 5 en 6 bezig is met de Nokia 9 werd eerder al duidelijk. Nu heeft een Franse website de Nokia 9 al kunnen bewonderen en kort kunnen proberen. Hierdoor krijgen we een eerste indruk van het nieuwe toestel van de van oorsprong Finse fabrikant.

Nokia 9 eerste indruk

Nokia komt dit kwartaal met de nieuwe Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6, zo is de verwachting. Tijdens de afgelopen editie van het Mobile World Congress werd de comeback van de fabrikant bekend gemaakt. Het bedrijf komt terug met Android-smartphones en werkt hiervoor samen met HMD Global. Naast de drie smartphones komt Nokia met nog meer; waaronder de Nokia 9.

Nokia 9 prototype

De collega’s van het Franse Frandroid hebben de Nokia 9 al korte tijd kunnen vasthouden en uitproberen. Het toestel zat in een zogenoemde ‘black box’ zodat het design niet al volledig te zien was. Wel waren er uitsparingen voor verschillende poorten; zoals de 3,5 millimeter audio-aansluiting, de dual-camera, de USB Type-C poort en natuurlijk de voorzijde. Ook zijn er verschillende details bekend over de nieuwe Nokia 9.

Nokia 9 prototype dual-camera

De smartphone wordt uitgerust met een WQHD display met een grootte van 5,27 inch en een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarbij is er 4GB RAM-geheugen en 64GB opslagruimte. Onder de metalen behuizing bevindt zich ook een Snapdragon 835 processor. Het prototype is voorzien van Android 7.1.1 Nougat en de nieuwste beveiligingsupdate. Onder het scherm bevinden zich twee touch-toetsen en de vingerafdrukscanner.

Aan de achterkant zit de dual-camera met 13 megapixel sensoren. Zoals we kennen van Huawei, zoals bij de Huawei P10, is er een Mono-stand aanwezig waarmee je mooie zwart-wit foto’s kunt maken. Hiervoor wordt één camera gebruikt. De andere camera kan geselecteerd worden om kleuren foto’s te maken. Door dit te combineren; het idee van dual-camera, worden details in foto’s nog beter vastgelegd. Ook is er in de camera-app een Live-functie aanwezig voor het livestreamen via Facebook of YouTube. Een foto die gemaakt is met de prototype-software van de Nokia 9 vind je hieronder. We hopen dat Nokia de kwaliteit hiervan nog beter weet te maken want op basis van deze foto moeten we concluderen dat de cameraprestaties niet bijzonder zijn.

Nokia 9 camera sample

We hopen spoedig meer te weten te komen over de Nokia 9, die ook nog eens voorzien lijkt te zijn van stereo-speakers. Er is nog geen definitieve datum bekend waarop Nokia mogelijk de ‘9’ aankondigt. Het is goed om te weten dat de Nokia 9 in de foto’s een prototype is, waardoor de kwaliteit van de camera nog opgeschroefd kan worden en bepaalde dingen nog aangepast kunnen worden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel