Nokia geeft aanwijzingen over nieuwe toestellen waaronder Nokia 4 en 7 Plus

Nokia gaat het tweede jaar in dat het actief is met Android-toestellen. Afgelopen jaar wist Nokia ons te overtuigen met diverse toestellen en volgens nieuwe aanwijzingen krijgen we ook de Nokia 7 Plus en Nokia 4 te zien in het portfolio van de Finnen.

Nokia over nieuwe toestellen

Onlangs verscheen er een nieuw APK-installatiebestand van de Nokia Camera app. De collega’s van Nokiamob hebben hierin aanwijzingen gevonden voor nieuwe toestellen, waarvan sommige modellen nog niet aangekondigd zijn. Het gaat om teksten die als watermerk toegevoegd kunnen worden, zoals ‘gemaakt met Nokia 5’. Deze teksten zijn ook opgedoken in de lettertype-stijl van Nokia zelf.

Nokia watermerk camera

Toestellen als de Nokia 2, 3, 5, 6, 7 en 8 kennen we. Ook de Nokia 9 is nog niet aangekondigd, maar hebben we al veel over gehoord. De smartphones die we echter nog niet eerder voorbij zagen komen zijn de Nokia 4 en Nokia 7 Plus. De Nokia 1 wordt ook genoemd in het rijtje en hierover verschenen vorige week de eerste geruchten.

Nokia modellen 2018

Het is wel de vraag wat we bijvoorbeeld van de Nokia 4 kunnen verwachten. Op papier zal dit toestel logischerwijs geplaatst worden qua specificaties tussen de Nokia 3 en Nokia 5. Echter is het getal ‘4’ een ongeluksgetal in veel Aziatische landen, dit is dus nog even afwachten. Daarnaast wordt ook de Nokia 7 Plus genoemd, een variant op de Nokia 7. De kans wordt mogelijk geacht dat de 7 Plus met een 18:9 beeldscherm op de markt komt, daar waar de ‘7’ met 16:9 beeldscherm is uitgerust. Of dat de ‘7 Plus’ een aangepaste versie van de Nokia 7 is, bedoeld voor de Europese markt.

Het is nog even afwachten wanneer we de nieuwe toestel van HMD Global krijgen te zien. Zoals het er nu naar uitziet zal Nokia ook tijdens de komende editie van het Mobile World Congress, eind februari, nieuwe Nokia-smartphones aankondigen die voorzien zijn van Android.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel