‘NSA wilde via Play Store Android-smartphones besmetten’

Via de Google Play Store had de Amerikaanse geheime dienst plannen om Android smartphones te infecteren met malware. Documenten met deze informatie zou afkomstig zijn van klokkenluider Edward Snowden.

Malware via Play Store

De Amerikaanse geheime dienst NSA wilde samen met geheime diensten uit Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Engeland Android-smartphones infecteren met malware. Klokkenluider Edward Snowden heeft dit nieuws naar buiten gebracht, zo meldt The Intercept.

Play Store zoekbalk

De NSA zou onderzoek gedaan hebben naar het manipuleren van pakketgegevens tussen de smartphone en de Google Play Store. Ook tussen smartphones en de app Samsung Apps, zou de NSA malware willen verspreiden. Het onderzoek hiernaar zou door de NSA in 2011 en 2012 zijn gedaan. De nieuwe protocollen van de Play Store biedt gebruikers een betere bescherming rondom spyware.

Met de malware zou de NSA gegevens van de gebruiker kunnen onderscheppen. Doordat dit allemaal op de achtergrond wordt doorgesluisd merkt de gebruiker hier niets van. Of de NSA daadwerkelijk ook de malware heeft verspreid, is niet bekend. Wel blijkt uit de documenten dat UC Browser gevoelig was voor onderschepping.

via Tweakers

Lees ook

Reageer op dit artikel