OnePlus 5 ontvangt OxygenOS 4.5.14 met fix voor Wi-Fi beveiligingsissue

OnePlus is gestart met de uitrol van de OxygenOS 4.5.14 OTA-update, met deze update verhelpt de fabrikant onder andere het Wi-Fi beveiligingsissue KRACK. Daarnaast zijn op een aantal gebieden optimalisaties doorgevoerd.

OxygenOS 4.5.14

Enkele weken geleden werd duidelijk dat in het WPA2 beveiligingsprotocol voor draadloze netwerken een ernstig lek zat. Zowel hardware als software moest geüpdatet worden om het protocol weer veilig te maken. OnePlus geeft haar OnePlus 5 een patch om dit specifieke KRACK-lek te dichten. Eerder ontving ook de OnePlus 2 al een patch voor het WiFi-lek.

Naast het dichten van het WiFi-lek zijn er ook een aantal performance problemen opgelost. Zo is in een aantal gevallen het batterij verbruik flink verbeterd. De accuraatheid van het GPS-signaal is met de update ook een beetje beter geworden en zijn een aantal bugs opgelost. Verder voegde OnePlus nog ondersteuning voor twee Aziatische telecom netwerken toe. De update met versienummer 4.5.14 wordt automatisch uitgerold via een over-the-air update.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel