Ontwikkelaar van populaire app Falcon ingehuurd door Twitter

Twitter heeft een wel heel bijzondere stap gezet in de ontwikkeling van de Android-app van Twitter zelf. De ontwikkelaar van de populaire, strak vormgegeven Twitter-app Falcon is door Twitter ingehuurd.

Falcon-ontwikkelaar naar Twitter

Joaquim Vergès, de ontwikkelaar van de Twitter-app Falcon, is toegetreden tot Twitter. Het sociale netwerk met de blauwe vogel huurt de ontwikkelaar in voor de vormgeving van de Android-app. Het vermoeden bestaat dat de Twitter-app voor Android een boost hierdoor zal krijgen, maar dit blijft natuurlijk afwachten.

Falcon Pro 3

Vergès lanceerde eerder dit jaar Falcon Pro 3 en is herkenbaar door het strakke, mooie design. De kennis zal hij delen met het ontwikkelteam van Twitter. Op Twitter meldt hij dat hij moe is van alle beperkingen die op zijn gelegd door Twitter. Twitter heeft strenge richtlijnen waardoor de mogelijkheden voor apps van derden beperkt worden. Wel gaan er berichten rond over dat Twitter deze beperkingen zou willen opheffen.

De ontwikkelaar van Falcon wil een officiële ‘killer-app’ maken met volledige API-ondersteuning en een moderne interface, zo meldt Vergès. Hij benadrukt dat Falcon van hem blijft en hij deze stap ziet als iets waar hij kan experimenteren zonder problemen. Joaquim Vergès heeft naast Falcon ook de app Flyne gerealiseerd, een RSS-reader voor Android.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel