Openbare beta Microsoft Cortana officieel uitgebracht voor Android

De aanval van Microsoft (met Cortana) op de digitale assistent Google Now is geopend. Microsoft heeft nu het startschot gegeven voor de openbare beta-versie van de Android-app van Microsoft Cortana. Eerder was er al een gesloten beta-versie uitgebracht van Cortana voor Android.

Microsoft Cortana

Microsoft Cortana werd eind mei aangekondigd voor Android. De openbare beta-versie van de concurrent voor Google Now is vandaag uitgebracht voor de inwoners van de Verenigde Staten. Overigens is de beta-versie nog niet in Europa beschikbaar, en dus ook nog niet in Nederland.

Microsoft Cortana

Met Cortana wil Microsoft de strijd aan gaan met Google Now, de digitale assistent van Google. Eerder bracht Microsoft al wel een gesloten beta-versie uit van de app, waarbij de app meerdere keren ‘uitlekte‘. Cortana werkt op meerdere platformen, realtime. Een in Windows 10 uitgevoerde taak zal ook op je Android-device afgestreept worden. Net als bij Google Now kan je een herinnering instellen en zoekopdrachten uitvoeren.

Microsoft rolt dus nu de openbare beta uit in de Verenigde Staten. Andere regio’s staan volgens Microsoft wel op de planning, maar wanneer we Cortana in Nederland of Europa kunnen verwachten, is niet bekend. Je kan je als inwoner van Amerika aanmelden als beta-tester en vervolgens de app downloaden uit de Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel