Pinterest integreert chat-functie in app

Het digitale prikbord Pinterest heeft voor zowel de Android-applicatie als de webversie van de dienst een nieuwe functie toegevoegd. Pinterest heeft een messaging-platform gelanceerd waarmee gebruikers met elkaar kunnen chatten. Het doel van de ontwikkelaars is om hiermee over ‘Pins’ te praten.

Pinterest heeft vandaag een update uitgebracht waarin een nieuwe functie is verwerkt. Met de geïntegreerde chat-functie in Pinterest hebben de ontwikkelaars van de app het doel; dat gebruikers ideeën, plannen en meningen kunnen uitwisselen. Dit alles naar aanleiding van een ‘Pin’ die eerder is gedeeld.

pinterest messages

Via de chat-functie in Pinterest kunnen gebruikers zowel tekst als afbeeldingen versturen. Daarnaast biedt de applicatie ook ondersteuning voor groepsgesprekken zodat je met meerdere mensen tegelijkertijd een gesprek kunt voeren over een ‘Pin’. De nieuwe chat-functie in Pinterest leent zich ook prima voor het plannen van een groepsproject waarbij inspiratie van de verschillende borden op Pinterest kan worden gehaald.

Vanuit Pinterest kan een foto verzonden worden naar een persoon of groep, door de foto ingedrukt te houden. De vormgeving daarvan heeft wat weg van Path Talk, een berichtendienst van het sociale netwerk Path. Path Talk werd in juni op de markt gebracht met als doel de aanval aan te gaan met WhatsApp.

De nieuwe chat-functionaliteit in Pinterest is al te vinden in de Android-applicatie van het netwerk, en zal ook naar de webversie van Pinterest uitgerold worden op zeer korte termijn.

Pinterest
Pinterest
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel