Play Store: 11,1 miljard installaties in Q1; meer dan 2 miljoen apps beschikbaar

De Google Play Store is de download-winkel voor apparaten met Android. Je vindt er een groot aantal toepassingen, apps en games voor je smartphone of tablet. Over het gebruik zijn er een aantal interessante statistieken naar buiten gebracht. Zo krijg je antwoord op de vraag; ‘Wat zijn de 20 meest gedownloade apps?’.

Google Play Store

Marktonderzoeker Statista heeft interessante cijfers naar buiten gebracht over het gebruik van de Google Play Store. In het eerste kwartaal van 2016 zouden meer dan 11,1 miljard applicaties gedownload zijn uit de Google Play Store. In het eerste kwartaal van vorig jaar was dit 6,7 procent minder, toen stond de teller op circa 10,36 miljard installaties.

Populairste apps

In februari zou volgens het bureau de teller bereikt zijn van twee miljoen Android-apps die in de Play Store staan. Bij Apple staat de teller op 1,6 miljoen iPhone/iPad apps in de App Store. De 20 meest gedownloade applicaties (in Amerika) zijn als volgt:

 1. Facebook Messenger
 2. Facebook
 3. Snapchat
 4. Candy Crush Jelly Saga
 5. Pandora
 6. Color Switch
 7. Instagram
 8. Piano Tiles 2
 9. Netflix
 10. YouTube Music
 11. Google Photos
 12. WhatsApp
 13. Spotify
 14. Super-Bright LED Flashlight
 15. Kik
 16. Wish
 17. Subway Surfers
 18. 360 Security
 19. Pinterest
 20. musical.ly

Het aantal van 2 miljoen applicaties omvat ook een aantal ‘neppe’ applicaties, denk bijvoorbeeld aan de malafide Instagram-apps of de dubbele imitatie-apps voor verschillende diensten zoals WhatsApp en dergelijke. Let hierbij goed op wat je precies installeert. Eén van de twee miljoen apps, is natuurlijk de DroidApp App.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel