Pokémon Go update maakt het onmogelijk om game in de auto te spelen

Een nieuwe Pokémon Go update wordt uitgerold waarbij een beperking wordt doorgevoerd. Vanaf de nieuwe versie van de augmented reality game is het niet meer mogelijk om vanuit een rijdend voertuig, zoals de auto, Pokémon te vangen. Dit moet de veiligheid ten goede komen. Het maakt niet uit of je bestuurder of passagier bent.

Pokémon Go in de auto

Niantic komt met een nieuwe update van het spel Pokémon Go. Met de nieuwe versie van het populaire spel is het niet langer meer mogelijk om het spel te spelen vanuit de auto. Om de verkeersveiligheid te vergroten wordt bij een snelheid van 30 mijl per uur (48 km/u) het spel onbruikbaar en zijn er geen Pokémon zichtbaar op de kaart.

Pokémon GO auto

Aan de hand van de GPS-verbinding wordt automatisch gedetecteerd of de speler zich in een rijdend voertuig bevindt. Er wordt helaas geen onderscheid gemaakt tussen passagiers en bestuurders. Dit betekent dat ook passagiers niet als bijrijder het spel kunnen spelen.

Op dit moment is de update nog niet beschikbaar. Wanneer de beperking in Pokémon Go wordt ingevoerd is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat ook de gelopen stappen niet meer meegeteld worden bij het broeden van een ei, als je in de auto zit. Vooral in het begin van het spel zijn er verschillende ongelukken gebeurd waarbij het gebruik van Pokémon in de auto de oorzaak zou zijn.

Onlangs bracht Niantic een update uit voor Pokémon Go met bonussen en verbeterde Pokégyms.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel