ProtonMail: streng beveiligde mail-app uitgebracht voor Android

Android is een mail-applicatie rijker. ProtonMail is een dienst met servers in Zwitserland. Alle mails worden versleuteld en de app is voorzien van een moderne interface. De end-to-end encryptie moet er voor zorgen dat derden geen toegang krijgen tot je berichten.

ProtonMail

In de Google Play Store is de mail-app ProtonMail verschenen. Deze mail-app staat bekend om de strenge beveiliging en de end-to-end encryptie. Berichten die uitgewisseld worden via de dienst worden versleuteld zodat alleen de verzender en de ontvanger de berichten kunnen openen. Eerder werd ProtonMail al getest en nu kan iedereen de applicatie gebruiken.

ProtonMail

Encryptie

Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld een Gmail of Live-adres te gebruiken. Als je de app voor de eerste keer opent dien je een account aan te maken en beveilig je je account met twee wachtwoorden. ProtonMail legt uit dat het eerste wachtwoord bedoeld is om mee in te loggen. Het tweede wachtwoord is om je encryptie te herstellen. Mocht je je wachtwoord zijn vergeten, dan is er geen mogelijkheid om dit te herstellen.

ProtonMail

Beveiliging

ProtonMail heeft inmiddels meer dan een miljoen gebruikers en is hiermee de grootste versleutelde e-maildienst. Omdat het Open source is kunnen security-experts van over de gehele wereld hun bijdrage leveren om de beveiliging naar het hoogste niveau te tillen. Je kunt na het verzenden een timer instellen waarna berichten automatisch vernietigd worden.

ProtonMail

Downloaden

ProtonMail is geheel gratis en vrij van advertenties. Wel kan je om het project te steunen upgraden naar een premium account of een donatie doen. Je kunt de app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

ProtonMail - Encrypted Email
ProtonMail - Encrypted Email
Ontwikkelaar: Proton AG
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel