Samsung begint met ontwikkeling dual-camera voor nieuwe smartphone

Samsung heeft een patentaanvraag ingediend voor het gebruik van een dual-camera bij een smartphone. Hiervoor wil Samsung haar eigen sensoren gebruiken. Het gebruik van dubbele camera’s zien we met regelmaat. Onder andere Huawei en LG gingen Samsung al voor.

Dual-camera voor Samsung

Samsung lijkt ook te zijn begonnen aan het ontwikkelen van smartphones met een dual-camera. Het gebruik van twee camera’s bij een smartphone is niet helemaal uniek. Eerder zagen we de Huawei P9, Huawei P10, Huawei Mate 9, Honor 8 en de toekomstige LG G6 al met een dual-camera. De fabrikanten beloven een verbeterde vastlegging van details door het gebruik van twee camera’s. Nu is dus ook Samsung overstag.

Samsung Dual-camera patent

Echter zou Samsung andere plannen hebben met het gebruik van een dual-camera. Het moet verder gaan waar andere fabrikanten stoppen. Samsung zou de dubbele camera voorzien van eigen sensoren die dunner zijn en die beelden beter vast kunnen leggen in omgevingen met weinig licht.

Samsung Dual-camera patent

In de patentaanvraag worden verschillende mogelijkheden open gehouden. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk worden om 3D-foto’s te maken en afstanden en afmetingen op te meten. Dat deze voorbeelden worden genoemd, betekent niet automatisch dat we deze techniek spoedig zullen terugzien bij de smartphones van Samsung. In ieder geval de Galaxy S8 is gewoon voorzien van een enkele camera.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel