Nieuwe Samsung app-update laat je vanaf nu Bixby-toets personaliseren: handig!

Het is een lang gekoesterde wens van veel Samsung-gebruikers. De Bixby-toets personaliseren naar een eigen gekozen app of actie. Middels een app-update die nu gedownload kan worden, kun je dit eindelijk mogelijk maken. We leggen uit hoe.

Bixby-knop aanpassen: nu mogelijk

Samsung rolt een nieuwe app-update uit voor Bixby. Eindelijk wordt het voor gebruikers van de Samsung Galaxy S9, S9+, S8, S8+, Note 8 en Note 9 mogelijk om zelf ervoor te kiezen welke app of actie je wilt starten als er op de Bixby-knop wordt gedrukt. Bij de genoemde toestellen zit deze aan de linkerkant van de smartphone.

Bixby knop

Voorheen was de Bixby-knop alleen als snelkoppeling te gebruiken voor de assistent van Samsung. In Nederland hebben we daar vrij weinig aan, omdat de spraakassistent al niet overweg kan met de Nederlandse taal. Enige tijd geleden kwam een optie beschikbaar die gebruikers de mogelijkheid geeft om twee keer op de Bixby-knop te drukken om Bixby te openen. Handig als je hem per ongeluk indrukt.

Vanaf nu kun je dus zelf een app koppelen of actie aanwijzen als de knop wordt ingedrukt. Bixby verdwijnt niet helemaal, want als je voor kort drukken een eigen app kiest, is twee keer drukken alsnog Bixby, maar dit is een stap in de goede richting. De functionaliteit is beschikbaar op de genoemde toestellen met Android 9 Pie en One UI. Voor de Galaxy S10e, Galaxy S10 en Galaxy S10+ komt de functie direct beschikbaar. Uit de Galaxy Store (voorheen Galaxy Apps) kun je de updates downloaden voor de Bixby-apps, waarmee de functionaliteit wordt toegevoegd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel