Samsung presenteert Galaxy J6 en Galaxy J8 voor 2018

De Koreaanse fabrikant Samsung heeft twee nieuwe toestellen gepresenteerd uit de J-serie. De smartphones worden beide geplaatst in het goedkopere segment en hebben de namen Galaxy J6 en Galaxy J8 meegekregen. We zetten alle details van de twee toestellen op een rij.

Samsung Galaxy J6 en J8 aangekondigd

Samsung heeft de J-serie uitgebracht met namen die we nog niet eerder zagen in de J-serie. De toestellen Galaxy J6 en J8 zijn allebei geplaatst in het lagere mid-end segment. Alle twee de smartphones draaien op Android 8.0 Oreo met daarbij de eigen Samsung Experience 9.0 interface.

Samsung Galaxy J6

Samsung Galaxy J6

Over de Samsung Galaxy J6 hebben we eerder ook al het één en ander voorbij zien komen. Nu is de smartphone dus officieel aangekondigd. Er is een 18:9 Super-AMOLED beeldscherm met een grootte van 5,6 inch en HD+ resolutie. Er is een 13 megapixel camera achterop met een 8 megapixel camera voorop. Er is een 3000 mAh accu en je krijgt er 32GB aan opslagruimte bij; het RAM-geheugen wisselt per regio; 3GB. De telefoon krijgt een Exynos 7870 octa-core processor.

Samsung Galaxy J8

Samsung Galaxy J8

De Galaxy J8 is ook nieuw aangekondigd en heeft een 6,0 inch HD+ beeldscherm. Daarbij is een Snapdragon 450 octa-core processor met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Er is voor het maken van foto’s een dual-camera aanwezig (16MP+5MP) met een lichtgevoeligheid van f/1.9. Aan de voorkant is een 16MP (f/1.9) front-camera geplaatst. Allebei de devices beschikken over een vingerafdrukscanner. De accucapaciteit bedraagt 3500 mAh.

Beschikbaarheid

Beide toestellen zijn op dit moment alleen voor India gepresenteerd. Daar komen de toestellen beschikbaar in de kleuren zwart, goud en blauw. De J6 is vanaf nu verkrijgbaar, de J8 komt in juli. Over een Europese release is niets bekend, maar we sluiten niet uit dat de toestellen ook in ons land uitgebracht zullen worden. Omgerekend naar euro kost de J6 zo rond de 175 euro, de J8 rond de 240 euro. Dit zijn prijzen exclusief heffingen.

Update 23/05: Samsung heeft de Galaxy J6 voor Nederland aangekondigd.

Lees ook

Reageer op dit artikel