15 nieuwe details uitgelekt over Samsung Galaxy S10-serie

Een hoop nieuwe informatie is naar buiten gekomen over de nieuwe Samsung Galaxy S10-serie. De drie toestellen zullen op 20 februari aangekondigd worden, maar nu wordt er al aardig wat bekend gemaakt over de smartphones. We komen zo’n 15 nieuwe details te weten over de S10-serie.

Galaxy S10: 15 nieuwe details

Er zijn nieuwe details verschenen op het internet. Ze gaan over de Samsung Galaxy S10-serie welke op 20 februari officieel aangekondigd zal worden. In de afgelopen tijd is er al het één en ander uitgelekt; zowel foto’s als tekst. Duidelijk is dat de Galaxy S10 wederom met AKG-headphones wordt geleverd. Hierop zal het nieuwe logo van AKG te zien zijn.

Samsung Galaxy S10+ render

De speaker-grille van de S10 zal dezelfde stijl hebben als die van de Galaxy Note 9, en niet zoals die van de S9. Het gaat om de speaker aan de onderkant van de telefoon. In plaats van vier openingen zal deze bij de S10 er vijf tellen. De kin van de smartphone zal aan de smartphone groter zijn dan de schermranden aan de boven- en zijkant van de smartphone.

Eén van de wallpapers zal een donkere achtergrond zijn met een verloop van paars naar rood. De achtergronden moeten vergelijkbaar zijn met die van de Galaxy Note 9. De smartphones worden uiteraard geleverd met Android 9 Pie met One UI. De navigatiebalk met drie toetsen zal standaard ingesteld zijn en dus niet de gesture-control.

De voedingsadapter is niet langer glanzend-zwart, maar zal geleverd worden in een matzwarte kleur. Bij de Galaxy S10 Lite bevindt zich de vingerafdrukscanner aan de zijkant van de smartphone, de S10 en S10 Plus krijgen ultra-sonic vingerafdrukscanners onder het scherm. Overigens gaan er nog geruchten over de naam van de S10 Lite. Mogelijk zou Samsung het toestel de naam Galaxy S10E gaan krijgen.

Galaxy S10 achter concept

De power-button van de Galaxy S10+ zal boven de Bixby-knop geplaatst worden. Bij de Galaxy S10 is dit niet het geval en zullen samen meer zoals bij de Galaxy S9 geplaatst worden.

Camera

Over de camera is ook meer informatie. De bron weet te melden dat de camera er uit kan komen te zien zoals in bovenstaand concept en met de volgende eigenschappen;

 • Ultra Wide: 16MP, f/1.9, 123 graden beeldhoek, geen autofocus of OIS (optische beeldstabilisatie)
 • Normaal: 12MP, f/1.5/2.4, 78 graden beeldhoek, autofocus en OIS
 • Telephoto (alleen S10+): 13MP, f/2.4, 45 graden beeldhoek, autofocus en OIS

De camera zal zoals eerder werd genoemd voorzien van een speciale Bright Night mode voor mooie nachtfoto’s. Tevens zal de smartphone een speciale portretlicht-functie bieden, die vergelijkbaar is met de iPhone en Mate 20. In de broncode wordt de functie ‘Stage Lightning’ genoemd.

Andere functies die genoemd worden zijn uiteraard gezichtsherkenning. De smartphones worden verder voorzien van een opening in het scherm voor de front-camera. De grootte van deze opening verschilt per toestel.

Geheugen

Ook zijn er geruchten over het werkgeheugen en de interne opslagruimte van de toestellen; die zijn als volgt:

RAM-geheugen

 • Galaxy S10 Lite: 4GB
 • Galaxy S10: 6GB
 • Galaxy S10+: 8GB / 12GB
 • Galaxy S10+ 5G: 8GB / 12GB

Opslagruimte:

 • Galaxy S10 Lite: 128GB
 • Galaxy S10: 128GB / 256GB
 • Galaxy S10+: 128GB / 256GB / 512GB
 • Galaxy S10+ 5G: 256GB / 512GB / 1TB

5G-versie

De 5G-versie van de Galaxy S10+ wordt overigens in een later stadium verwacht. De verwachting is dat deze smartphone voorlopig alleen bij Verizon in de Verenigde Staten gevoerd zal worden. Foto’s van het toestel heeft de bron helaas -nog- niet.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel