Samsung Galaxy S7: verborgen DPI-instellingen geven meer scherm-opties

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge beschikken over een verborgen menu met DPI-instellingen. Dankzij dit verborgen menu kan je ervoor zorgen dat je meer informatie kunt laten weergeven op het scherm van je Galaxy S7 (Edge). Om zelf het scherm te activeren heb je geen root nodig. Wij leggen je uit hoe je de DPI-instellingen tevoorschijn kunt krijgen.

Galaxy S7: DPI-instellingen

Samsung heeft de Galaxy S7 (Edge) voorzien van een verborgen menu met instellingen om de DPI aan te passen. In onze Android N preview bespraken we de mogelijkheid al dat je in deze Android-versie in- en uit kunt zoomen in apps en dergelijke zodat er meer of minder weergegeven wordt in beeld. De Samsung Galaxy S7 heeft deze functie ook ingebakken, maar is niet standaard zichtbaar in het menu met instellingen. Toch kan je zonder veel omwegen dit menu met DPI-instellingen bereiken en deze ook aanpassen naar eigen wens.

Display Scaling

Je kunt hiervoor de app Display Scaling downloaden uit de Google Play Store. Deze applicatie is speciaal bedoeld om het menu met instellingen te bereiken op de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7 DPI

Mocht de bovenstaande app om een bepaalde reden niet werken, dan is er nog een andere omweg. Je kunt dan tijdelijk even Nova Launcher installeren uit de Google Play Store. Je hoeft deze launcher niet als standaard app in te stellen, maar om de instellingen te bereiken, heb je wel deze app even nodig.

Galaxy S7 DPI Nova

Na het installeren en inschakelen van Nova Launcher hou je het homescreen wat langer ingedrukt en druk je op widgets. Daar selecteer je de widget ‘Activities/Activiteiten’ van Nova Launcher. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met opties en kies je voor ‘settings/instellingen’. Daar selecteer je de vierde optie genaamd “DisplayScalingActivity”. Bij het kiezen van deze snelkoppeling staat standaard de optie ‘Standaard’ ingeschakeld. Door deze op ‘Condensed’ te zetten wordt alles verkleind en wordt er dus meer weergegeven op je startscherm.

Meer tips

Mocht je nog meer tips willen voor het gebruik van de Samsung Galaxy S7 (Edge), dan heeft DroidApp een compleet overzicht met 27 Galaxy S7 tips voor je op een rij gezet. Daarnaast vind je via onderstaande buttons alle informatie over de twee smartphones van Samsung.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bedankt voor de tip, Henk!

Lees ook

Reageer op dit artikel