‘Samsung Galaxy S7 krijgt toch Micro-SD, grotere accu en is waterbestendig’

Over ruim anderhalve maand zullen we kennis gaan maken met de Samsung Galaxy S7. De laatste weken zijn er al meerdere berichten naar buiten gekomen over het nieuwe toestel en nu zijn deze berichten verder uitgebreid. Uit doorgaans betrouwbare berichten wordt er nu gesproken over een IP67-certificering, een geheugenkaartslot en een lichtgevoelige camera voor zowel de Samsung Galaxy S7 als de Samsung Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7

Samsung heeft nog steeds officieel niks losgelaten over de komst van de opvolger van de Samsung Galaxy S6. De laatste weken zijn er verschillende berichten opgedoken over de nieuwe Samsung Galaxy S7. Nu zijn er nieuwe berichten naar buiten gekomen voor zowel de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Beide toestellen zullen toch voorzien worden van een geheugenkaartslot. Samsung kreeg bij de Samsung Galaxy S6 (review) veel kritiek over dat er geen mogelijkheid was om het geheugen uit te breiden.

Grotere accu en waterdicht

Samsung zou volgens Evan Blass, in het geruchtencircuit ook bekend onder de naam Evleaks, de Galaxy S7 en S7 Edge verder voorzien van een stof- en waterdichte behuizing met IP67-certificering. De toch wel wat kleinere accu uit de S6 moeten we met de opvolger vergeten. De Galaxy S7 zou over een 3000 mAh accu beschikken, de Edge zou volgens de berichten een capaciteit krijgen van 3600 mAh; inclusief draadloos opladen.

Galaxy S6 wireless charger
Samsung Galaxy S6

Always-on display

Een ander detail wat in de geruchtenmolen erbij is gekomen is het ‘Always-on display’. Hiermee zou zonder dat het veel energie verbruikt een notificatie of melding zichtbaar moeten zijn. Exacte details over dit alles zijn helaas niet bekend op dit moment. De Samsung Galaxy S7 zal vermoedelijk een 12 megapixel krijgen (dit was 16 bij de S6) met een hoge lichtgevoeligheid. Met een diafragma van f/1.7 kan ook in donkere omgevingen een mooie foto geschoten worden.

Aankondiging

Naar verwachting zal voor de start van het Mobile World Congress (dat begint op 22 februari) de Samsung Galaxy S7 aangekondigd worden. Wanneer er meer bekend is over het toestel lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel