Samsung Galaxy S8 launcher en iconen opgedoken: zo zien ze eruit

Nog iets meer dan twee weken slapen en dan is het moment dat de Galaxy S8 wordt aangekondigd. Tot dat moment komen we steeds meer te weten over het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Nu is de Galaxy S8 launcher en de iconen opgedoken op screenshots.

Samsung Galaxy S8 launcher en iconen

De Samsung Galaxy S8 zal samen met de S8+ op 29 maart aangekondigd worden tijdens Samsung Unpacked 2017. Nu zijn er enkele screenshots opgedoken waarin de nieuwe interface van het toestel is te zien, met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 launcher. We zien de nieuwe iconen die gebruikt zullen worden op de Galaxy S8. Daarbij wordt duidelijk dat de smartphone zal verschijnen met Android 7.0 Nougat en de opvolger van TouchWiz, Samsung Experience.

De vorm van de icoontjes blijft hetzelfde met vierkante vorm met rondingen. Wel is de inhoud van deze icoontjes flink aangepast en moet het wat moderner ogen. Samsung maakt daarbij gebruik van verschillende kleuren en we zien een rij van vier icoontjes op een rij in het menu. Op het homescreen zien we vijf icoontjes op een rij. Mogelijk wordt de grid-grootte instelbaar.

We zien ook opnieuw de nieuwe touch-toetsen onderin beeld. Vooral de multitasking toets is opvallend veranderd bij Samsung. De interface zal verder verschillende functies krijgen uit de Galaxy Note 7, deze zijn aan Nougat toegevoegd. Gisteren schreven we over de eerste Galaxy S8 tv-reclame.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel