Samsung Galaxy S8: eindelijk live-foto verschenen; prijzen en specs bekend

Eindelijk komt de Samsung Galaxy S8 beter in beeld. Voor het eerst is er een live foto opgedoken die het bestaan van het toestel doen bevestigen. Na lange tijd van renders en concepten zijn nu uit betrouwbare bron foto’s naar buiten gebracht. Ook komen we enkele details te weten over het toestel.

Samsung Galaxy S8

Een doorgaans betrouwbare bron, VentureBeat, heeft een live foto naar buiten gebracht van de Samsung Galaxy S8. Tot vandaag moesten we het doen zonder foto’s van het toestel in levenden lijve. Ook komen we wat meer over het toestel te weten. De foto’s onthullen het herkenbare Galaxy-design bij de S8. Opvallend is de plaatsing van de vingerafdrukscanner. Want die zit voortaan naast de camera, en dat is erg opmerkelijk. Voorheen zat deze geïntegreerd in de home-button aan de voorzijde.

Samsung voorziet de Samsung Galaxy S8 verder van een 3,5 millimeter headset-aansluiting. Ook is er een USB Type-C poort aan de onderzijde en zien we de speaker. De behuizing bestaat uit glas en metaal. De home-button aan de voorkant is verleden tijd met de komst van de Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 foto

5,8 inch en 6,2 inch

Volgens de informatie van Evan Blass, een goed geïnformeerde bron, komt het toestel als een 5,8 inch versie en 6,2 inch versie. Het scherm betreft een QHD Super AMOLED display. Het klinkt erg groot, maar door te besparen op de ruimte voor de toetsen en de home-button neemt dit minder plaats in. De Galaxy S8 zou aan de voorzijde voor 83 procent uit scherm bestaan. Er is een beeldverhouding van 18:5:9 en bij beide versies loopt het scherm aan de zijkanten door.

Processor en accu

De smartphone draait uiteraard op Android 7.0 Nougat. Samsung voorziet de Galaxy S8 van twee verschillende processoren; een Exynos van Samsung zelf en de Snapdragon 835. Het is niet bekend welke naar Nederland komt, maar vermoedelijk wordt dit traditioneel gezien de Exynos. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh voor de 5,8 inch versie en 3500 mAh voor de 6,2 inch. Het geheugen telt een ruimte van 64GB en kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. Ook is er 4GB RAM.

Camera

Volgens de tot nu toe bekende informatie krijgt de Samsung Galaxy S8 een 12 megapixel camera aan de achterzijde. Deze heeft een erg sterke lichtgevoeligheid van f/1.7. Aan de voorkant is een 8 megapixel camera geplaatst. Via de camera-app kan gebruik gemaakt worden van de zoekfunctionaliteit. Hiermee kunnen elementen uit de foto (bijvoorbeeld een tekst, of product) gezocht worden op het internet. De front-camera zal beschikken over een irisscanner, zoals we die eerder zagen bij de Samsung Galaxy Note 7.

Spraakbesturing en andere functies

Een andere nieuwe feature is de spraakassistent van Samsung, genaamd Bixby. Deze moet volgens de berichten complexere opdrachten verwerken. Tevens wordt het toestel voorzien van DeX. Hiermee kan je de Samsung Galaxy S8 verbinden met een monitor waarbij je het toestel voor desktopuitbreiding kunt gebruiken.

Onthulling en release

De release van de Samsung Galaxy S8 staat gepland voor 29 maart in New York, zo meldt de bron. Extra veiligheidscontroles zorgen voor enige vertraging. De start van de verkoop zal starten op 21 april 2017. Ook de prijzen zijn bekend en komen 100 euro hoger uit dan toen wanneer de S7-serie op de markt kwam. De 5,8 inch Galaxy S8 krijgt een adviesprijs van 799,00 euro. De 6,2 inch Galaxy S8 gaat 899 euro kosten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel