Samsung Galaxy S9 en S9+ alle details en nieuwe foto’s uitgelekt

Met nog een kleine week te gaan tot de aankondiging van de Samsung Galaxy S9 en S9+ weten we al aardig wat over de toestellen. De informatie wordt nu verder uitgebreid, met dank aan een Duitse bron die nieuwe beelden en informatie vrijgeeft.

Galaxy S9 en S9+ verder uit de doeken

Op 25 februari zal Samsung de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+ aankondigen. De smartphones zijn al meerdere malen in het nieuws gekomen en dat is nu niet anders. Een Duitse goed geïnformeerde bron heeft nieuwe foto’s en specificaties naar buiten gebracht. De S9 krijgt modelnummer SM-G960, de S9+ modelnummer SM-G965.

Samsung Galaxy S9

Beeldscherm

Allebei de devices krijgen stereo-speakers, afgestemd door de AKG. Dit zorgt voor surroundgeluid. De Galaxy S9 krijgt een 5,8 inch Super AMOLED-display met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Bij de S9+ is een 6,2 inch display te vinden met in beide gevallen een dunnere rand aan de onderkant. Ook aan de zijkanten loopt het scherm weer door, zoals bij de S8-serie ook het geval was.

Er wordt tevens weer gebruik gemaakt van de irisscanner en ook gezichtsherkenning is aanwezig. De eerder opgedoken 3D Emoji zullen doorgevoerd worden bij de nieuwe S-serie. In Europa krijgen de S9 en S9+ een Exynos 9810 octa-core processor met viermaal 2.9 GHz en viermaal 1.9 GHz.

Techniek

Samsung voorziet de S9 van 4GB RAM, de Galaxy S9 Plus krijgt 6GB RAM. Allebei de devices worden voorzien van 64GB opslagruimte, en dit kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 400GB. Samsung zou ook een dual-sim versie van de S9-serie willen uitbrengen. De accucapaciteit van de S9 is 3000 mAh, bij de S9+ is dit 3500 mAh. Ook hierbij wordt weer gesproken over Quick Charge (snelladen) en draadloos opladen.

Samsung Galaxy S9 Coral Blue

Camera

We wisten al dat Samsung een slow-motionfunctie toe zou voegen aan de camera; dat wordt nu opnieuw bevestigd. Deze kan in HD-resolutie (720p) maximaal 960 frames per seconde vastleggen. Daarbij krijgt de S9 een enkele 12MP camera, de S9+ een dual-camera met tweemaal 12MP. Allebei de varianten krijgen een camera die een variabel diafragma kunnen leveren van f/1.5-f/2.4. Hierdoor moet het maken van een goede foto nog gemakkelijker worden. Er zal laser- en dual-pixel autofocus aanwezig zijn, net als een 8 megapixel front-camera met f/1.7 diafragma.

Kleuren en release

Op het toestel vinden we Android 8.0 Oreo, met daar overheen Samsung Experience 9.0. Er is IP68-certificering, een vingerafdrukscanner aan de achterzijde (onder de camera) en een USB-C poort. In Europa krijgen consumenten keuze uit de kleuren Midnight Black, Coral Blue en Lilac Purple. In sommige andere regio’s komt het toestel ook op de markt in de kleur Titanium Gray.

Prijsverwachting

Een definitieve prijs is nog niet helemaal bekend, hoewel voor Scandinavië wel de prijzen al zijn uitgelekt. Daarbij wordt rekening gehouden met een prijsstijging van circa 100 euro voor elk model. Dit betekent dat de Samsung Galaxy S9 waarschijnlijk een prijs krijgt van 899 euro en de S9+ een prijskaartje van 999 euro.

Samsung Galaxy S9 - S9 Plus

De uitlevering van de toestellen staat volgens de Duitse bron gepland op 8 maart 2018. Uiteraard zal DroidApp je op de hoogte houden zodra er meer informatie bekend is over de toestellen.

Samsung Galaxy S9 Plus

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel