Samsung Nederland: Galaxy S7 (Edge) krijgt nog dit kwartaal Android Nougat

Vanmorgen verscheen het nieuws dat de update naar Nougat uitgesteld zou zijn naar april-juni. Inmiddels heeft Samsung Benelux laten weten dat de update nog dit kwartaal uitgerold zal worden in Nederland en België. Daarbij liet het weten deze maand al te starten met een aantal toestellen te updaten.

Android Nougat voor Galaxy S7

Gebruikers van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge moeten nog even geduld hebben voor de update naar Nougat. Vanmorgen schreven we over een chat met de Samsung Support-afdeling waarin gezegd zou zijn dat de update in de periode april-juni voor de vlaggenschepen beschikbaar zou komen. We kunnen de bezitters van de S7-toestellen nu geruststellen; de update zal niet dan pas komen. In verschillende Europese landen is de Nougat-update al wel beschikbaar sinds januari.

Samsung Galaxy S7 Edge

Update in Q1 2017

Samsung Benelux heeft tegenover de collega’s van Androidworld de bevestiging gegeven dat dit kwartaal de update beschikbaar moet zijn in Nederland en België. Volgens Samsung zouden de eerste gebruikers nog deze maand de update moeten krijgen. De laatste groep gebruikers zal de update begin maart krijgen. Het is niet bekend welke gebruikers er onder welke groep vallen. De uitrol zal zoals gewoonlijk gefaseerd gebeuren.

Het bedrijf streeft ernaar dat dus eind maart alle S7-toestellen draaien op de nieuwe Android-versie. Wel kan het per variant verschillen. Dit omdat er ook toestellen in omloop zijn met een branding van een provider. Deze providers moeten ook de update nog goedkeuren voordat deze uitgerold kan worden.

Android 7.0 Nougat brengt verschillende extra functies zoals split-screen, verbeterde notificaties en de opvolger van TouchWiz; Samsung Experience. Zodra de update beschikbaar is, houdt DroidApp je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel