Samsung: Oreo-update deze maand voor Note 8, S7 in april, A-serie (2017) in mei

De Turkse afdeling van Samsung wist vorig jaar al informatie te geven over de updateplannen van het bedrijf voor Nougat, en nu is er meer informatie over de Oreo-update. Te beginnen met de Galaxy Note 8.

Samsung Turkije over Oreo-update

Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 8 zouden nog deze maand de update naar Android 8.0 Oreo moeten krijgen. Samsung Turkije heeft een overzicht online gezet met welke toestellen de Oreo-update binnenkort zullen krijgen. Eind februari verscheen Oreo voor de Galaxy S8-serie.

In maart komt dus de Galaxy Note 8 aan de beurt. Als de informatie van de Turkse afdeling klopt, dan kunnen we in april de update naar Android 8.0 Oreo verwachten voor de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. In mei wordt dezelfde update uitgerold voor de Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) en Galaxy A7 (2017). Die laatste is niet in ons land uitgebracht. De Galaxy Tab S3 is ook in mei aan de beurt.

Samsung Oreo planning

Andere toestellen, waaronder de Galaxy A8 (2018) wordt niet genoemd, vreemd genoeg. Daarbij is ook onbekend of dit het volledige overzicht is, of dat er in de toekomst nog meer toestellen aan het rijtje worden toegevoegd. Vorig jaar had Samsung Turkije ook met de Nougat-update een overzicht klaargezet, deze was deels kloppend met de werkelijkheid.

Houd er overigens rekening mee dat Samsung in Turkije een andere planning aan kan houden dan in Nederland het geval is. We hebben nu in ieder geval wel een indicatie over wanneer de update uitgerold zal worden. Over of de Galaxy S6 toch wel een update krijgt, is niets bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel