Samsung start ontwikkeling Android 7.0 Nougat voor Galaxy S6 (Edge)

Voor de bezitters van de Samsung Galaxy S6 (Edge) is er goed nieuws. Samsung is gestart met het de ontwikkelversie van Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S6 en S6 Edge. Vorige week begon de Koreaanse fabrikant met een beta-programma van Nougat met Grace UX voor de Galaxy S7. Echter wordt niet verwacht dat de update nog dit jaar zal verschijnen, ook niet voor de S7.

Galaxy S6: Android 7.0 Nougat

Samsung is begonnen met de ontwikkeling van de Android 7.0 Nougat voor de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Vorige week werd door de fabrikant gestart met het beschikbaar stellen van een beta-programma voor de Galaxy S7-serie. Hierbij zagen we niet alleen de nieuwe Android-versie, maar ook de opvolger van TouchWiz; Grace UX. Het is overigens nog niet duidelijk of de Galaxy S6 ook Grace UX krijgt.

Galaxy S6 Android 7.0 Nougat

Niet voor 2017

De ontwikkelversie van Nougat voor de S6 (Edge) heeft het versienummer XXS5DPK7 meegekregen. Het kan zomaar enkele maanden duren voordat de definitieve versie van Nougat voor de Galaxy S6-serie klaar is. Verwacht wordt dat in 2017 de update beschikbaar wordt gesteld voor de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Het is daarbij onwaarschijnlijk dat de S6 eerder de update zal krijgen dan de S7. Daarbij wordt in twijfel getrokken of ook de S7 (Edge) nog dit jaar de definitieve versie krijgt. De beta-test loopt in ieder geval tot medio december.

Zodra er meer bekend is over de update naar Android 7.0 Nougat voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel