Samsung verlaagt updatefrequentie voor Galaxy S7 (Edge) opnieuw

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zullen vanaf nu minder updates krijgen. De fabrikant heeft de updatefrequentie voor nieuwe updates naar beneden bijgesteld. Echter werd in april dit ook al gedowngraded.

Minder updates voor Galaxy S7 (Edge)

Samsung heeft de updatefrequentie voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge verlaagd. De S7-serie werd in maart 2016 aangekondigd en gaat dus inmiddels al meer dan drie jaar mee. Afgelopen april werd het updatebeleid ook al naar beneden bijgesteld. Hierdoor kregen deze twee toestellen niet meer iedere maand, maar ieder kwartaal een update.

updates Galaxy S7

Vanaf nu worden de Galaxy S7 en S7 Edge in het rijtje gezet van ’toestellen die regulier een update krijgen’. Hier is dus geen termijn aan gekoppeld en is de laagste ‘stand’ voor de frequentie van updates. Er zal zo nu en dan dus een update nog verschijnen, maar dit zal alleen gebeuren wanneer Samsung dit nodig acht. Op zich is het netjes dat Samsung nog steeds de opties voor het uitrollen van een update openhoudt voor drie jaar oude smartphones. Wel is het apart dat in april deze toestellen nog naar ‘een update per kwartaal’ gingen. Dat is snel veranderd.

Samsung Galaxy S7 Edge

Het is niet bekend tot wanneer Samsung de situatie blijft monitoren voor de verspreiding van updates. Onveilig ben je niet, maar als er geen updates meer verschijnen zou dit gevolgen kunnen hebben voor de beveiliging van je toestel. Inmiddels zijn er al verschillende opvolgers uitgebracht voor de S7-serie. De nieuwste zijn de Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel