Snapchat voorziet app weer van nieuw design na kritiek

Na eerder ontstane kritiek is Snapchat begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor de Snapchat app. De applicatie krijgt na een eerder redesign wederom een nieuw design.

Snapchat weer met nieuw design

Meer dan een miljoen Snapchat gebruikers waren begin dit jaar absoluut niet blij met het nieuwe design van de applicatie. De indeling was omslachtig en niet logisch, zo vonden gebruikers. Snapchat reageerde na de petitie en zou het niet terugdraaien. Wel zou er gewerkt worden aan verdere optimalisaties en verbeteringen. De eerste stap hiertoe is nu gezet.

Snapchat nieuw design

Snapchat brengt met de update die nu uitgerold wordt een vernieuwd design naar de app. Hierbij worden de Snaps en chats in chronologische volgorde geplaatst en vind je verhalen van vrienden terug aan de rechterkant van de app. Daarbij kun je bij het starten direct de camera openen en kun je over het scherm vegen om de tijdlijn van je vrienden te bekijken. Verhalen van merken zullen gescheiden blijven met die van je vrienden. Ook is er een nieuwe abonnements-feed toegevoegd waarbij je kunt zoeken naar verhalen van videomakers en merken.

Opvallend is dat de update vanaf nu als eerst uitgerold zal worden naar de iOS-gebruikers. Snapchat heeft nog niets bekend gemaakt over wanneer de Android-app voorzien zal worden van het nieuwe design.

Snapchat
Snapchat
Ontwikkelaar: Snap Inc
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel