Sony roadmap uitgelekt voor Android Nougat update: Xperia Z5-serie in december

Sony Slowakije heeft de roadmap uit laten lekken van de updates naar Android 7.0 Nougat. Al eerder maakte Sony bekend welke toestellen de update naar de nieuwste Android-versie zouden krijgen, maar nu weten we dus ook wanneer we de update kunnen verwachten. Als eerst zijn de Xperia XZ en Xperia X Performance aan de beurt, namelijk al in oktober.

Sony Xperia: Android 7.0 Nougat

Verschillende fabrikanten zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van Android 7.0 Nougat voor hun toestellen. Ook Sony is van de partij, en maakte precies een maand geleden bekend welke smartphones de update zullen krijgen. Sony Slowakije heeft nu de roadmap naar buiten gebracht, zodat we te zien krijgen wanneer de update voor welk toestel zal verschijnen.

Sony Xperia XZ

De Sony Xperia XZ die vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar is, zal als eerst aan de beurt zijn. Dit vlaggenschip voor de komende tijd zal de update in oktober krijgen. Ook de Xperia X Performance krijgt de update volgens de roadmap al in oktober.

In november verschijnt de Android 7.0 Nougat update voor de Sony Xperia X en Xperia X Compact. De Xperia Z-serie die in 2015 is uitgebracht krijgt de update in december. Het gaat hier om de gehele Xperia Z5-familie (Xperia Z5, Xperia Z5 Premium en Xperia Z5 Compact), de Xperia Z3+ en de Xperia Z4 Tablet.

Bezitters van de Sony Xperia XA en Xperia XA Ultra zullen nog wat langer geduld moeten hebben. De roadmap spreekt over ‘begin 2017’ voor deze twee smartphones. Dit betekent dat we hem in het eerste kwartaal van 2017 voor deze toestellen kunnen verwachten, uiterlijk in maart.

Sony Android Nougat roadmap

Helaas voor…

Helaas lijkt het erop dat Sony nog steeds afziet van een Android 7.0 Nougat update voor enkele andere toestellen die in 2015 en 2016 zijn uitgebracht. Bijvoorbeeld de Sony Xperia M4 (Aqua), Xperia M5, Xperia C4 en C5 Ultra. Ook gebruikers met de Sony Xperia E5 lijken de update te kunnen vergeten.

Ben je benieuwd wanneer jouw toestel de update naar Android 7.0 Nougat krijgt? Raadpleeg dan ons uitgebreide update overzicht, die we voortdurend bijwerken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel