Definitief: Spotify gaat gratis gebruikers minder nieuwe muziek geven

Muziekdienst Spotify is een veelgebruikt platform waar je muziek kunt luisteren. De streamingdienst heeft nu definitief aangekondigd dat niet-betalende gebruikers minder nieuwe muziek krijgen. Betalende gebruikers zullen meer nieuwe muziek te horen krijgen.

Spotify: beperkingen voor gratis gebruikers

Slecht nieuws voor de gratis gebruikers van muziekdienst Spotify. De muziekdienst heeft een overeenkomst gesloten met platenmaatschappij Universal. In de overeenkomst staat dat er een flexibel releasebeleid gaat gelden. Artiesten kunnen ervoor kiezen dat betalende gebruikers albums direct kunnen beluisteren zodra ze uitkomen.

Spotify

Niet-betalende luisteraars zullen de albums pas na twee weken kunnen luisteren, waardoor de betalende abonnees dus voorrang krijgen. Singles blijven voor iedereen beschikbaar. De verwachting is dat Spotify binnenkort met andere platenmaatschappijen (zoals Sony Music en Warner Music) ook een vergelijkbare deal zal sluiten. De deal met Universal gaat direct al in.

Spotify telt 50 miljoen betalende luisteraars en een grote groep gebruikers gebruikt de dienst gratis. De niet-betalende gebruikers van de muziekdienst krijgen tijdens het luisteren advertenties te horen. Daarnaast zijn de mogelijkheden in de apps beperkt.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel