Sprekend Nederland app: hoe denken anderen over jouw accent?

De omroep NTR heeft in samenwerking met verschillende partijen de NTR Sprekend Nederland app uitgebracht. De app Sprekend Nederland moet helpen bij het onderzoek naar accenten en tongvallen van Nederlanders. Je kunt ook de stem en uitspraak van andere gebruikers beoordelen via de applicatie.

Sprekend Nederland app

Omroep NTR, NWO en diverse andere partners hebben gezamenlijk de app ‘Sprekend Nederland’ uitgebracht. Met de app willen de partijen groot onderzoek doen naar de tongvallen en accenten van Nederlanders. Wat vinden anderen van je ‘zachte G’ of juist je ‘Gooise R’? Je kunt anderen beoordelen maar wanneer ook je eigen stem wordt beoordeeld. Deze feedback krijg je vervolgens te zien in de app.

sprekend nederland app

In de Sprekend Nederland applicatie krijg je verschillende woorden en zinnen te zien die je in kan spreken. Op deze manier moet samen met de feedback voor het onderzoek duidelijk worden welke beelden mensen hebben van elkaars spraak. Via de app kan je jezelf ook trainen in het herkennen van Nederlandse accenten.

Via de webserie ‘Spreekhokken’ en in het programma ‘De Kennis van Nu’ en 3Lab: ‘Bent spreekt Nederland’ worden diverse aspecten van Sprekend Nederland behandeld. In het voorjaar van 2016 worden de eerste en de meest opmerkelijke resultaten uit het onderzoek bekend gemaakt.

De Sprekend Nederland app van de NTR kan gratis gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Sprekend Nederland
Sprekend Nederland
Ontwikkelaar: NTR
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel